sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kesää kohti!


Maalis- ja huhtikuu meni pojilta lähinnä harjoitusleireillä. Juuso vieraili Portugalissa kahteenkin otteeseen, ensin armeijan leirillä ja toisella kertaa nuorten maajoukkueottelijoiden mukana. Lauri oli maaliskuun lopusta alkaen neljä viikkoa samoissa maisemissa harjoittelemassa. Molempien terveystilanne on hyvä ja täysipainoinen harjoittelu on ollut mahdollista. Lauria talven vaivannut takareisivammakin parani Portugalin leirillä.

Juuso kiekkoringissä Portugalissa
Juusolla on varusmiespalvelusta jäljellä vielä neljä kuukautta. Harjoituksellisesti armeija-aika on sujunut hyvin ja kehitystä on tapahtunut monellakin osa-alueella. Kovan harjoitusjakson jälkeen juostu lentävän 20 metrin ennätys 1.95 kertoo ainakin nopeusominaisuuksien parantumisesta. Lisäksi lajeista kiekko ja kuula kulkivat Portugalissa erittäin hyvin.
2x400m jälkeen...

Muitakin ominaisuuksia Portugalissa testailtiin ja ainakin vauhditon pituus parani ennätyslukemiin 317cm. Kuulaheitot ja loikat olivat aikalailla samalla tasolla kuin ennenkin. Ottelijoilla oli viimeisinä leiripäivinä leirikisa, jossa jo hätyyteltiin muutamia lajiennätyksiäkin. Juoksutesteistä pojat juoksivat viime vuoden tapaan tiukan 2x400 metrin testin 13 minuutin palautuksella. Molempien ajat olivat hieman viimevuotisia heikompia, mutta takasuoran kova vastatuuli verotti varmasti tuloksista. Juuson ajat 51,1/54,0 ja Laurin vastaavat 51,7/52,1.



Laurin leiri oli erittäin onnistunut, sillä syksyn ja talven kiusanneet loukkaantumiset eivät vaivanneet enää Portugalissa. Myös tulokset kertoivat siitä, että paikat alkaa olemaan kunnossa, esimerkiksi vauhdittoman 5-loikan ennätys parani lukemiin 15.52. Lauri on päässyt tekemään paljon aitatreenejä, joten aitatekniikan puolella on tapahtunut valtavasti kehitystä kevään aikana. Juoksukunto näyttää olevan myös paranemaan päin.
Lauri Oriveden Ponnistuksen kilpailuasussa

Kilpailukauden Lauri avaa kahden viikon päästä Latvian Riiassa SELL Student Gameseissa. Kyseessä on Suomen ja Baltian maiden korkeakouluopiskelijoiden väliset kilpailut. Ohjelmassa Laurilla on 24.5. 400 metriä ja seuraavana päivänä 200 metriä. Ensimmäiset 400 metrin aidat Lauri juoksee kotimaan kilpailuissa kesäkuun alkupuolella.

Juusolla on heti kauden alkuun tärkeä kilpailu Hyvinkään moniotteluissa 25-26.5. Hyvinkää toimii karsintakilpailuna PM-otteluihin, jotka järjestetään Ruotsin Huddingessa kesäkuun puolella. Samalla se on ensimmäinen mahdollisuus rikkoa nuorten EM-kilpailujen tulosraja 7200 pistettä. Alle 22-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään ensi kesänä Tampereella 11-14. heinäkuuta. Kymmenottelu käydään heti kahtena ensimmäisenä kilpailupäivänä. Tampereen kilpailuihin tulee monia aivan maailman kärkiurheilijoita. Kymmenottelun puolella kovin nimi on ehkä Ranskan Kevin Mayer, joka oli viime kesänä Lontoon olympiakisoissakin mukana. Juuso on tänä vuonna ensimmäistä kertaa 22-vuotiaiden sarjassa ja näin ollen hän lähtee haastamaan kaksi vuotta vanhempia kilpakumppaneitaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti