lauantai 22. kesäkuuta 2013

Lauri alle kahden minuutin 800 metrillä

Molemmat pojat olivat kilpailemassa Keuruulla Juhannuskisoissa. Juusolla oli ohjelmassa 110 metrin aidat ja kiekko, Lauri juoksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella 800 metriä.

Lauri aloitti kaksi ratakierrosta räväkästi ja otti heti alussa kärkipaikan. Ensimmäinen 200 metriä kulki 27 sekuntiin ja kierroskin vielä 56 sekuntiin. Lento kantoi loppuun asti ja rohkea juoksu tuotti uuden ennätyksen 1.58,14. Edellinen ennätys 2.01,02 parani lähes kolme sekuntia ja tavoitteena ollut kaksi minuuttia alittui reilusti.

Juuso aloitti juhannusaaton kisat pika-aidoilla. Suoraan armeijasta kisoihin tullut Juuso juoksi aidat aikaan 15,48 joka jäi hieman kauden parhaasta. Erän voitti nuori kymmenottelija Elmo Savola juosten nyt myös miesten aitakorkeudella alle 15 sekunnin ajalla 14,98. Koko kilpailun voitti ensimmäisessä erässä juossut, sekä pika- että pitkät aidat taitava, Lamminpään Korven Otto Seppälä hyvällä ajalla 14,65. Kiekkokisassa Juuson paras heitto kantoi 39,88 ja tällä irtosi kymmenes sija. Voittaja Vasa IS:n Pyry Niskala kiskaisi lukemiksi 54,71.

Lauri kävi juoksemassa viikko sitten Turussa 400 metrin aidat kovatasoisissa Paavo Nurmen kisoissa. Kylmässä kelissä ja vesisateessa juoksun tulostaso jäi vaisuksi, mutta kilpailu oli hyvä ja tasainen. B-erän voittoon juoksi tällä kaudella kovasti kehittynyt Tampereen Pyrinnön Valtteri Toimela ajalla 54,22. Lauri oli erän neljäs 55,57 tuloksella. A-erän voitti Kuuban ennätysmies Omar Cisneros alittaen 50 sekunnin rajan tuloksella 49,93. Ison-Britannian Richard Yates oli toinen ja pronssin otti Etelä-Afrikan Wouter Le Roux. Kilpailun tasosta kertoo se, että muutaman vuoden takainen MM-mitalisti, Puolan Marek Plawgo jätettiin tylysti kuudenneksi.

Turussa nähtiin muitakin maailmanluokan tuloksia muun muassa miesten kolmiloikassa kun maailmantilaston ykkönen Kuuban Pedro Pablo Pichardo voitti kilpailun 17,15 kantaneella hypyllä. Suomalaisista kauden tilastokärkiä kohenteli miesten puolella Eero Haapala pituudessa, Oskari Mörö aidatulla ratakierroksella, Niclas Sandells 1500 metrillä ja Lewis Korir 5000 metrillä. Naisissa kauden kotimaiset kärkitulokset tekivät pika-aituri Nooralotta Neziri ja korkeushyppääjä Eleriin Haas.