perjantai 5. heinäkuuta 2013

Nuorten EM-ottelun ennakkopaketti!

Kymmenottelu alkaa heti kisojen alkupäässä torstaiaamuna. Kello 10.10 starttaa ottelun avauslaji 100 metriä. Aamupäivän kilpailuiden ohjelmassa on myös kymmenottelun pituus ja kuula. Muutenkin kentällä riittää mielenkiintoisia tapahtumia heti alkuun, sillä miesten keihään ja moukarin karsinnoissa nähdään paljon suomalaisväriä. Myös 100 metrin alkuerät käydään aamupäivän aikana.

Iltapäivän lajiohjelma alkaa klo 17.00 ja heti kärkeen on kymmenottelun korkeus. Yksittäisistä lajeista miesten kuulan ja 10 000 metrin finaalit kilpaillaan jo torstai-iltana. Päivän päättää kymmenottelun 400 metriä klo 20.25. Kymmenottelun toisen päivän avaus tapahtuu perjantaina 11.35, jolloin 110 metrin aidat startataan. Aamupäivän ohjelmaan mahtuu ottelun kiekonheiton lisäksi suomalaisittain mielenkiintoiset naisten sekä miesten pika-aitojen alkuerät.

Ottelun seiväshyppy käynnistää iltakilpailut klo 15.35. Perjantai päättyy kymmenottelun ratkaisevaan 1500 metrin kilpailuun. Toisen päivän iltana nähdään jo paljon jännittäviä finaaleja, muun muassa miesten keihäs ja pituus sekä 100 metrin finaalit. Ohjelmaa riittää iltakymmeneen asti.

Kymmenotteluun on ilmoittautunut 30 urheilijaa. Kovimman tilastotuloksen 8447 pistettä omaa juniorisarjoissa kaiken jo voittanut Kevin Mayer. Ranskalainen on nuorten kaksinkertainen maailmanmestari ja Euroopan mestari, lisäksi hänen palkintokaapista löytyy aikuisten halli-EM hopeaa. Mayerin kovin haastaja on varmasti viime vuoden Helsingin EM-kisojen pronssimitalisti Venäjän Ilya Shkurenyov. Hänen tilastotuloksensa on vajaan sata pistettä ranskalaisen vastaavaa heikompi. Myös Saksasta tulee kovia ottelijoita, sillä Kai Kazmirek ja Johannes Hock ovat molemmat otelleet tällä kaudella 8300 pisteen paikkeille. Lisäksi Tsekin Adam Helceletin ennätys on 8000 pisteen paremmalla puolella.

Juuso on tämän kauden tilastoissa Tampereella kilpailevista sijalla 26. Ennätys on miesten välinein joukon toiseksi heikoin. Juuson lisäksi Suomea Tampereen kymmenottelussa edustaa Otto Ylöstalo. Sipoolaisen ennätys on 5 pistettä Juuson ennätystä parempi, joten luvassa on myös tasainen kilpailu suomalaisten välillä. Tampereella kilpailevat 1991 - 1993 syntyneet nuoret urheilijat, joten Juuso on joukon nuorimpia. Muita samanikäisiä kisoihin selviytyi Viron Karl-Robert Saluri, Unkarin Máté Hódosi, Hollannin Pieter Braun ja Serbian Dino Dodig.

Juuson viimeinen kilpailu ennen Tamperetta oli viime viikon torstaina Jämsänkosken aitakarnevaaleilla. Siellä hän juoksi kauden parhaansa pika-aidoissa ajalla 15,15. Pikajuoksukarnevaalit jäivät väliin kuumetaudin takia, mutta nyt kunto on taas nousussa ja Juuso on pystynyt harjoittelemaan pari päivää normaaliin tapaan. Kuntohuippu on tähdätty Tampereelle ja sinne Juuso lähtee laittamaan ennätyksiä uusiin lukemiin.

Kisat näytetään myös televisiosta Ylen kanavilta. Pääsyliput paikan päälle ovat kuitenkin halpoja ja Ratinassa kisoja pääsee seuraamaan huipputunnelmassa. Nuorten EM-kisat ovat todella kovatasoiset, sillä lähes kaikki kovimmat tähdet ovat tulossa paikalle. Mukana on paljon menestyjiä aikuisten arvokisatasolta. Suomen joukkueeseen kuuluu 37 urheilijaa sekä pikaviestijoukkueet molempiin sarjoihin. Pääsyliput ovat aikuisilta 15e päivältä ja opiskelijoilta/eläkeläisiltä 10e, alle 16-vuotiaat pääsevät katsomoon 5 eurolla ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Neljän lipun lippupaketti maksaa aikuisille 40e ja liput voi käyttää mikä päivä tahansa. Liput voi hankkia etukäteen netistä www.lippu.fi sivulta tai sitten stadionin portilta kisapäivänä.

Kisojen aikataulu, kymmenottelun lajit merkitty ”M Dec” tunnuksella:

Kisojen osallistujaluettelo:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti