torstai 2. helmikuuta 2017

Juuson hallikauden ensimmäinen seitsenottelu starttaa huomenna Tallinnassa

Huomenna on avauspäivä Tallinnan kansainvälisissä moniottelukilpailuissa, miehet aloittavat 7-ottelun klo 14.30 60 metrin juoksulla. Mukana on jälleen monia kovia kansainvälisiä ottelijoita. Tallinnan kilpailu on suosittu ottelijoiden keskuudessa ja vuosien varrella kilpailussa on nähty monia maailman kärkiottelijoita. Vuonna 2011 Ashton Eaton otteli hallissa maailmanennätyksen kyseisissä kisoissa, myöhemmin parantaen sitä MM-halleissa. Viime vuonna voiton vei Saksan Kai Kazmirek kovilla pisteillä 6111, toinen oli myöhemmin MM-halleista pronssia napannut Matthias Brugger. Juuso otteli viime vuoden kilpailussa sijalle 12. pistein 5335.

Tänä vuonna osallistujista kovimman ennätyksen omaa Itävallan moninkertainen arvokisakävijä Dominik Distelberger (5951p). Mielenkiintoinen nimi on myös puolustava Aasian mestari, Japanin Akihiko Nakamura, jonka kymmenotteluennätys on 8180 pistettä. Lisäksi mies on osallistunut vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin 400 metrin aiturina, ennätys siinäkin lajissa on kovaa luokkaa 49,38. Virolaisista kovimman ennätyksen omaa MM-kisakävijä Mikk-Mihkel Arro, 5825 pistettä. Mukana on myös Viron mestari viime kaudelta, Kristjan Rosenberg. Suomalaisista kisaan lähtee Juuson lisäksi Elmo Savola.

Juuso viimeisteli kisakuntoaan viime viikonloppuna Jyväskylässä hallikilpailuissa. Ohjelmassa oli 60 metrin aidat ja korkeushyppy. Aitajuoksusta oli paras terä pois treenileirin päätteeksi, mutta korkeushypyssä Juuso sivusi ennätystään 194cm. Kulunut viikko on ollut kevyempi ja valmistautuminen Tallinnan kilpailuun on sujunut hyvin. Juuso lähtee kilpailuun parantamaan ennätyspisteitään 5529. Kilpailusta on edellisten vuosien tapaan livelähetys netissä, johon pääsee klikkaamalla tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti