perjantai 25. elokuuta 2017

Juusolta upea ottelu ja historiallinen mitali Universiadeissa!

Juuso on sijoittunut Taipein Universiadien kymmenottelussa hopealle pistein 7566. Kisan voitti Australian Kyle Cranston pistein 7687. Pronssin vei Uuden-Seelannin Aaron Booth.

Ottelun ensimmäinen päivä sujui Juusolta hyvin, ja hän oli lähes koko päivän kärkikolmikossa. Korkeushypyssä syntyi uusi oma ennätys 1.95. Päivän päättänyt 400 metriä oli raskaan päivän jälkeen pieni pettymys ja Juuso putosi ottelussa viidenneksi.

Toinen päivä alkoi Juusolta vahvasti kun hän juoksi pika-aidat aikaan 15,17. Kova ensimmäinen päivä näkyi yleisesti tulostasossa päivän ensimmäisessä lajissa, Juuso säilytti tasonsa kärkimiehistä parhaiten. Ensimmäisen päivän viimeinen laji 400 metriä oli vasta klo 22 jälkeen ja seuraavana aamuna pika-aidat alkoi 9.00. Juuso ehti yön aikana nukkua alle 4 tuntia, mutta se ei miestä aamulla haitannut. Ottelu näytti myös karun puolensa, kun ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Kanadan James Turner epäonnistui aamun aitajuoksussa, tuloksena hylkäys lajista ja 0 pistettä. Kiekonheitossa Juuso heitti heti ensimmäisellä hyvän tuloksen 41,84 ja nousi ottelussa neljänneksi. Seiväshyppy kulki Juusolta loistavasti, tuloksena lajivoitto ennätystä sivuavalla 4,70 tuloksella. Viimeinen yritys oli hyvä uudesta ennätyskorkeudesta 4,80. Seivästulos nosti Juuson ottelussa jo kiinni pronssisijaan.

Keihäänheitossa Juusolla oli tiukka paikka kun ensimmäinen heitto epäonnistui ja kantoi vain 49 metriä. Toinen heitto oli parempi, mutta Juuso ajautui liian lähelle viivaa ja heitto meni yliastutuksi. Juuso kesti kuitenkin kovassa paikassa ja paransi viimeisellä yli 54 metrin ja mitali alkoi varmistua. Päätöslajiin hän lähti kisan toisena, ottelua johtanut Cranston oli noin 90 pistettä edellä ja kolmantena Juuson takana Valko-Venäjän Maksim Andraloits vain parikymmentä pistettä perässä. 1500 metrin juoksua veti alusta loppuun neljänneltä sijalta lähtenyt Uuden-Seelannin Booth, jonka kova veto riitti lopulta pudottamaan Andraloitsin pronssilta. Juuso juoksi tilannetta tarkkaillen, tietäen että Valko-Venäjän juoksijalle ei saa hävitä, eikä eroa kärkeen saa päästää repeämään. Ero kävi jo melko suurena, mutta Juuson vahva loppukiri varmisti hänelle hopeamitalin.

Mitali oli Suomen yleisurheilujoukkueen ensimmäinen Taipein kisoista, tosin vain hetki Juuson mitalin varmistumisen jälkeen hieno suomalaispäivä sai jatkoa, kun Jenni Kangas venyi naisten keihäässä omaan ennätykseensä ottaen pronssisen mitalin! Juuson mitali on Suomen historian ensimmäinen Universiadeista miesten kymmenottelussa! Naisissa Pirkko Heikkilä on ottanut pronssin 5-ottelussa vuonna 1967.

Olosuhteet Taipeissa olivat raskaat kymmenottelulle, lämpöä oli kokoajan noin 35 astetta. Lisäksi aikataulu oli haastava kun päivät kentällä olivat pitkiä, aamun verryttelyt alkoivat jo seitsemän jälkeen ja stadionilta pois pääsi vähän ennen puolta yötä. Monet kovat ottelijat jäivät tasostaan Taipein kuumuudessa, mutta kärkikolmikko venyi kokoajan lähelle ennätystasoaan.

Juuso sai kaulaansa hopeisen mitalin hienon ottelun päätteeksi.

Uutisia Juuson suorituksesta:

Ilta-Sanomat http://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005341055.html

MTV https://www.mtv.fi/sport/yleisurheilu/uutinen/artikkeli/suomen-mitalitili-komeasti-auki-universiadeissa-50-vuoden-kuiva-kausi-paattyi/6550120#gs.rs6Fer4

Olympic Team Finland -videokooste https://youtu.be/m8JCnxoLozI

2 kommenttia:

  1. Tosi kova suoritus kuumassa kelissä ja seiväskin kulki hienosti, onnittelut koko tiimille!

    VastaaPoista