tiistai 22. elokuuta 2017

Universiadien kymmenottelun ennakko

Juuso aloittaa torstaiaamuna urakkansa Universiadien kymmenottelussa Taipeissa. Juuso on valmistautunut kilpailuun jo reilun viikon muun Suomen joukkueen kanssa New Taipei Cityssä, jossa on urheilijoiden kisakylä. Yhteensä Taipeissa on Universiadien aikaan yli 10 000 urheilijaa. Yleisurheilu kilpaillaan Taipei Stadiumilla 23 kilometrin päässä urheilijakylästä. Stadionille mahtuu yli 21 000 katsojaa.

Juuso on päässyt valmistautumaan kilpailuun ilman vaivoja. Kalevan kisojen mestaruuden jälkeen katseet suunnattiin kohti Universiadien ottelua ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Kilpailu tulee olemaan tasaisen kova, mukana on 19 urheilijaa. Tällä kaudella kovimmat pisteet on tehnyt Brasilian Jefferson de Carvalho Santos, 8187 pistettä. Myös Afrikan mestaruuden voittanut Fredriech Pretorius on otellut tällä kaudella yli 8000 pisteen rajan kahden pisteen turvin. Iso-Britannian John Lane on otellut tällä kaudella ennätyksensä 7965. Lähellä 8000 pistettä on myös Tsekin Marek Lukas, jonka ennätys on 7997. Mukana on myös Viron mestari viime kaudelta Kristjan Rosenberg. Kovista ottelijoista on vielä mainittava Ranskan arvokisakävijä Jeremy Lelievre, sekä Saksan nuori ja lupaava Marvin Bollinger. Kisassa mukana oleva Valko-Venäjän Maksim Andraloits kamppaili aikaisemmin kesällä mm. Elmo Savolan kanssa nuorten EM-mitaleista, tuolloin valko-venäläinen jäi kisassa viidenneksi. Järjestävän maan Chen-Yuan Wang pitää Aasian nuorten mestarina Taipein värejä kisassa mukana.

Kymmenottelun aloittava 100 metriä on torstaiaamuna Suomen aikaan 4:30. Kilpailu jatkuu iltapäivään asti, perjantain avauslaji pika-aidat on Suomen aikaan 4:00. Universiadeja voi seurata Eurosport - tv-kanavalta. Yleisurheilu alkaa muiden lajien osalta Taipeissa huomenna.

Juuso lähtee Universiadeihin hakemaan parannusta ennätyspisteisiin ja taistelemaan hyvistä sijoituksista. Kuva: trackpic.net / Olavi Kaljunen



Kisasivut:
https://www.2017.taipei/home


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti