maanantai 18. helmikuuta 2013

Molemmat pojat venyivät ennätyksiin SM-halleissa

Viikonloppuna kilpailtiin SM-hallikisoissa Jyväskylässä. Lauri pääsi starttaamaan heti kisojen ensimmäisessä lajissa 400 metrin alkuerissä. Ykkösradalta lähtenyt Lauri paransi vaikeasta harjoituskaudesta huolimatta lyhyen radan halliennätystään 24 sadasosaa, juoksemalla ajan 51,03. Aika riitti lopulta yhdeksänteen sijaan 13 juoksijan joukossa. Laurilla on nyt aikuisten tasolla SM-kisoista jo kolme 9. sijaa. Paras sijoitus on viime kauden SM-halleissa tullut 8. sija 300 metrin aidoista. Laurin erän voittanut Ville Lampinen oli ainoa, joka eteni erästä finaaliin ja samalla aina SM-pronssille asti. Muut erän juoksijat olivat HIFK:n Don-Zheni Ekoebve ja Viipurin Urheilijoiden Julius Kasule.

Juuso starttasi toisena kilpailupäivänä 60 metrin aitoihin. Viikon vapaat varusmiespalveluksesta näkyivät heti terävänä juoksuna kun Juuso aitoi uuden ennätyksensä 8,48. Lopulta Juuson aika riitti kymmenenteen sijaan, eikä finaalipaikkakaan jäänyt kauaksi. Juuson alkuerän voitti Oulun Pyrinnön Arttu Hirvonen, joka voitti myös päivän toisen lähdön ja vei SM-kultaa. Juuson vanhasta ennätyksestä irtosi kolme sadasosaa, vanha ennätys juostiin viime vuoden SM-halleissa Tampereella.

Ensi viikonloppuna Juuso kilpailee Tampereella nuorten SM-hallikisoissa. Juuson ohjelmassa Pirkkahallissa on pika-aidat, pituus ja korkeus. Aikaisemmin viime viikolla Juuso hyppäsi Pirkkahallissa korkeuden uuden ennätyksensä 1.88, joten hyppykunto on hyvä. Aidat ovat parantuneet juoksu juoksulta, joten sieltäkin on odotettavissa hyvää sijoitusta. Kärki pika-aidoissa on kuitenkin kivenkova kun mukana ovat muun muassa kahdeksan sekuntia tällä kaudella alittaneet Jussi Kanervo ja Jaakko Malmivirta. Pituuden taso ei 22-vuotiaissa Arttu Halmelaa (7.77m) lukuunottamatta ole tällä kaudella vielä noussut pilviin, joten siellä Juusolla on onnistumisella mahdollisuudet yllätykseenkin.