sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Juusolla ensimmäinen halliottelu, Lauri takaisin kilparadoilla

Toissa viikonloppuna Helsingin Liikuntamyllyssä kilpailtiin halliotteluissa. Juuso teki kilpailussa ensimmäisen halliottelunsa miesten välinein, hänen siirryttyään 22-vuotiaiden sarjaan tälle kaudelle. Ottelua edelsi armeijan metsäleiri, joten kilpailu otettiin enemmänkin hyvänä harjoituksena eikä tulostavoitetta ollut. 60 metriä kulki aikaan 7,35 ja pituutta meni 6.45. Kuula meni yllättävänkin hyvin, sillä tuloksena oli Juuson ennätys miesten kuulalla: 12,17. Korkeushypystä jäi myös varsin kelpo tulos 1.83.

Toisen päivän aloittanut 60 metrin aidat meni Juusolta heikosti ja aika oli 8,89. Seipäässä tuli tulos 4.30, mikä on hyvin siihen nähden, että Juuso ei ole seivästä hypännyt kunnolla pitkään aikaan. Tulos ei jää kuin 13 senttiä Juuson ennätyksestä. Ottelun päättänyt 1000 metriä kulki aikaan 3.02,18, siinä Juuso jäi ennätyksestään noin kuusi sekuntia. Kokonaispisteillä 4833 Juuso menee miesten hallikauden Suomen tilastossa viidennelle sijalle. Ylivoimainen tilastokärki on Mauri Kaattari, joka otteli samana viikonloppuna Tallinnassa huipputuloksen 5503. Helsingin kilpailun voitti Evijärven Urheilijoiden Jari Olli pistein 5097.

Viime lauantaina (9.2.) molemmat pojat olivat kilpailemassa Porissa Avoimissa Satakunnan hallikisoissa. Juusolla oli ohjelmassa 60 metriä ja pika-aidat. Lauri palasi kilparadoille jalkavaivojen jälkeen 400 metrin juoksussa. Juuso aloitti päivän 60 metrin aidoilla, joissa hän oli ainoa osallistuja. Yksin juostuna aika 8,65 toi reilusti parannusta viime viikon halliottelun pika-aitoihin. Ennätyskään ei jäänyt kuin reilun kymmenyksen päähän. Juuso jatkoi päivää voittamalla oman eränsä 60 metrin alkuerissä ja selviytyi finaaliin. Noin tuntia myöhemmin juostussa finaalissa Juuso oli neljäs uudella ennätysajalla 7,23. Kisan voitti Tampereen Pyrinnön Jani Koskela ajalla 7,06

Koko harjoituskauden loukkaantumisista kärsinyt Lauri avasi kilpailukauden 400 metrillä ajalla 51,59. Tulos jää vain noin 0,3 sekuntia Laurin halliennätyksestä, joten hieman varovaisesta ja jalkaa tunnustelevasta juoksusta huolimatta kauden avaus oli varsin hyvä.

Seuraavaksi lähestyy jo ensi viikonlopun SM-hallit, jotka kilpaillaan Jyväskylässä. Todennäköisesti Juuso on mukana pika-aidoissa ja Lauri 400 metrillä. Juusolta on tulosraja myös miesten pituuteen, sillä kesän MM-kisoissa tullut hirmuloikka 7.01 oikeuttaa myös hallikisoihin osallistumiseen. Pituus ja pika-aidat ovat vain valitettavasti päällekkäin aikataulussa. Ennen SM-kisoja Juuso käy vielä tiistaina Tampereella virittelemässä kuntoaan korkeuskisalla ja juoksemalla mahdollisesti 200 metriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti