maanantai 9. syyskuuta 2013

Kilpailukausi päätökseen

Juuson kausi päättyi nuorten SM-kilpailuihin Raahessa. Kisoihin valmistautumista haittasi varusmiespalveluksen viimeiset metsäleirit ja lajiharjoitukset jäivät tekemättä. Ensimmäisen kisapäivän pituushypyssä Juusolta mitattiin vain yksi hyppy, pisimpien hyppyjen ollessa yliastuttuja. Tulos 6,54 ei riittänyt jatkokierroksille, lopputuloksena 12. sija. Pituuskilpailu oli hyvätasoinen, kahdeksan miehen hypätessä yli seitsemän metrin. Voiton vei Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen tuloksella 7,52, hopeaa otti Arttu Halmela ja pronssia Eetu Ehrola.

Toisena päivänä Juuson ohjelmassa oli kolmiloikka ja pika-aidat. Kolmiloikassa syntyi ensimmäisellä kierroksella hieman varmistellenkin hyvä tulos 14,04. Tulos tuli myötätuuleen, joten se ei ole ennätyskelpoinen. Toisessa hypyssä Juuson loikka petti ja hieman jumissa ollut etureisi kramppasi. Kilpailu jäi kesken ja myös pika-aidat oli unohdettava loukkaantumisen seurauksena. Juuson ensimmäisen kierroksen tulos jäi kaiken lisäksi vain 13 senttiä pronssimitalista, riittäen neljänteen sijaan. Kolmiloikan kultaa otti pituuden tapaan Henri Väyrynen ja näin hänestä tuli Raahen viikonlopun tuplamestari.

Alkuviikko Juusolla meni jalkaa kuntouttaessa. Reidessä ei havaittu mitään kramppia pahempaa ja suurimmilta vammoilta vältyttiin. Loppuviikosta Juuso kuitenkin päätti olla lähtemättä seuraavan viikonlopun SM-otteluihin, sillä krampin uusiutumisen riski oli kuitenkin olemassa. Tärkeintä on kuitenkin päästä harjoituskauteen terveenä ja täydessä iskussa. Torstaina Juuso kävi päättämässä kauden kiekonheittokilpailulla Jyväskylässä kelpo tuloksella 41,07.


Laurilta hurja ennätysparannus ratakierroksella

Lauri päätti myös kilpailukautensa Jyväskylässä torstaina. Ohjelmassa oli 400 metrin sileä ratakierros, jossa Lauri lähti tavoittelemaan 50 sekunnin alitusta. Alkukaudesta nelonen oli kulkenut jo ennätysaikaan 50,24, joten tavoite oli täysin realistinen. Lauri aloitti hänelle totuttuun tapaan kovaa ja ajoi muut juoksijat nelosradalta kiinni jo takakaarteeseen tultaessa. Tällä kertaa myös loppu tuli lennokkaasti, eikä lento katkennut loppusuoralle. Tuloksena lähes 0,7 sekunnin ennätysparannus aikaan 49,56!

Lauri kisan voittajana keltaisessa asussa.

Syyskuu menee molemmilta pojilta pieniä vammoja parannellessa ja latautuessa uuteen harjoituskauteen. Lisäksi Juuso saa tällä viikolla armeija-aikansa päätökseen Lahden Urheilukoulussa. Vuosi on ollut hyvä Juusolle varusmiespalveluksen suorittamisesta huolimatta. Varsinkin keväällä leiritykset järjestyivät hienosti ja kesän pääkilpailuihin valmistautumiseen annettiin hyvät mahdollisuudet. Tästä kiitos Urheilukoulun suuntaan! Kiitos myös kaikille Juusoa & Lauria kaudella 2013 tukeneille. Näillä panostuksilla apu on välttämätöntä ja menestyksestä osa kuuluu myös teille!



1 kommentti:

  1. Hieno kausi oli teillä. Vammat lähtee levolla ja sitten täysillä ensi kauteen!!

    VastaaPoista