perjantai 4. heinäkuuta 2014

Juuso ennätyskunnossa Eurooppa Cupiin

Juuso kävi viime viikonloppuna tekemässä vielä yksittäisten lajien kilpailuja lajikarnevaaleilla. Lauantaina oli vuorossa pituushyppy Jämsän loikkakarnevaaleilla. Alkuvaikeuksien jälkeen Juuso hyppäsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella 7 metrin rajan rikki tuloksella 7.00. Parannettavaa jäi kuitenkin vielä, sillä askelmerkin kanssa oli ongelmia kilpailun alkupuolella.

Sunnuntaina Juuso kilpaili Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaaleilla 110 metrin aidoissa ja 100 metrillä. Ensimmäisessä lajissa 110 metrin aitojen alkuerässä Juuso sai tehtyä teknisesti puhtaan juoksun ja varsinkin juoksun loppupuolikas rullasi jo mukavasti. Tuloksena kirkkaasti uusi ennätysaika 14,88 ja ensimmäisen kerran alle 15 sekunnin rajan. Entinen ennätys oli jo vuodelta 2011 kun Tampereella Juuso juoksi silloin 15,00. Ajalla Juuso selviytyi aitafinaaliin alkuerien kuudenneksi nopeimmalla ajalla.

Välissä Juuso kävi juoksemassa myös 100 metrin alkuerät, tuloksena 11,17 nollatuuliin. Ajalla ei irronnut finaalipaikkaa, mutta Juuso päätti vielä juosta aitafinaalin noin 15 minuutin palautusajalla 100 metrin kisasta. Kolmas startti oli jo liikaa lyhyen ajan sisään ja tulos painui aikaan 15,34. Huomioitavaa tosin on se, että tämäkin aika oli Juuson kauden toiseksi paras aitatulos, vaikka juoksu oli jo väsynyttä.

Alkuviikko Juusolla menikin palautellessa ja yhden lajiharjoituksen merkeissä. Keskiviikkona oli vuorossa matkustus Helsinkiin ja torstaina lento Portugalin Madeiralle. Tulevana viikonloppuna Juuso kilpailee Madeirassa, Ribeira Bravalla Eurooppa Cupin moniotteluiden ykkösliigassa. Olosuhteet ainakin ovat tällä kertaa kunnossa kun lämpöä riittää ja luvassa on kovatasoinen kilpailu.

Ykkösliigassa Suomen kanssa pääsystä Superliigaan kilpailevat Tsekki, Ukraina, Ruotsi, Norja, Espanja, Italia ja Portugali. Jokaisesta maasta mukana on neljä ottelijaa. Suomen joukkueessa ovat Juuson lisäksi Thomas Barrineau, Tero Ojala ja Otto Ylöstalo, joka korvaa Tampereen ottelussa takareitensä satuttaneen Samuli Bryggaren. Kilpailun kovimmat tilastotulokset omaavat 2012 Helsingin EM-kilpailuiden hopeamitalisti Oleksiy Kasyanov (PB 8479) ja viime vuoden Tampereen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen kakkonen Tsekin Adam Helcelet (PB 8252). Myös Ruotsin Marcus Nilsson on urallaan otellut yli 8000 pistettä. Juuso on ennätysvertailussa ottelijoista sijalla 17. ja tämän kauden tuloksissa sijalla 14.

Eurooppa Cupin ottelun aikataulut, tulokset ja lähtölistat löytyvät kisajärjestäjien sivuilta http://www.madeira2014.com/ Ottelu alkaa huomenna 10.20 paikallista aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti