torstai 19. kesäkuuta 2014

Juusolle paikka Eurooppa-Cupiin ennätyspistein

Juuso teki kauden toisen kymmenottelunsa viikonloppuna Tampereen Ratinassa Suomi-Ruotsi-Viro maaottelussa. Ensimmäinen päivä alkoi hieman tahmeasti kun pituushypyssä oli pieniä ongelmia vauhtijuoksun kanssa. Tulos jäi Juusolle vaatimattomaan mittaan 670. Ensimmäisen päivän parasta antia oli kuulantyöntö, jossa Juuso hätyytteli ennätystään tuloksella 13,43. Päivän muut tulokset olivat 100m 11,13, korkeushyppy 188 ja 400m 50,69. Ensimmäisen päivän jälkeen Juuso oli lähes 100 pistettä ennätyssarjaansa perässä.

Toisen päivän avaavat pika-aidat antoi lupauksia jo paremmasta, mutta aikaa heikensi monet kolhimiset aitoihin. Tulokseksi jäi 15,36, mikä on kuitenkin Juuson kauden paras ja samalla irtosi erävoitto. Kiekonheitto kulki hyvin ja Juuso paukutti tasaisesti 40 metrin heittoja, parhaan kantaessa 41,40, joka jää vain muutamia senttejä ennätyksestä. Seiväshypyssä Juuso pääsi tekemään hyviä yrityksiä jopa uudesta ennätyskorkeudestaan, tulokseksi jäi ennätystä sivuava tulos 443. Myös keihäästä tuli hyvä tulos 58,33 ja samalla Juuso siirtyi omaa ennätysvauhtiaan edelle. Kun viimeisessä lajissa 1500 metrin juoksussa Juuso venyi vielä lähelle ennätystään aikaan 4.43,16, uudet ennätyspisteet 7361 näkivät päivänvalon. Ennätys parani lähes 80 pistettä kerralla.

Ottelun voitti Viron nuori Janek Oiglane hyvällä pistemäärällä 7815, joka jää vain 5 pistettä Zurichin EM-kilpailuiden tulosrajasta. Oiglanen sarjan kovin tulos oli hurja keihäskaari 71,11. Ruotsalaiset Fabian Rosenquist ja Petter Olson olivat toinen ja kolmas. Paras suomalainen oli Samuli Bryggare, joka sijoittui neljänneksi ennätyspisteillään 7402. Juuso oli kisan viides ennen kolmatta suomalaista Tero Ojalaa, joka nousi joukkueeseen vasta viime hetkillä Mauri Kaattarin loukkaannuttua. Suomalaisilla oli hyvä tasainen kilpailu keskenäisestä paremmuudesta sillä Juuso hävisi Bryggarelle vain 41 pistettä ja Ojala Juusolle vain 33 pistettä. Muut suomalaiset, Thomas Barrineau ja Otto Ylöstalo olivat ottelun sijoilla 8. ja 9.

Keskiviikkona julkaistiin Suomen joukkue moniotteluiden Eurooppa-Cupiin, Portugalin Madeiralle. Kilpailu käydään 5.-6.7. Kyseessä on Euroopan Cupin ykkösliiga, josta kaksi parasta maata nousevat korkeimmalle sarjatasolle Superliigaan. Suomea vastaan Madeiralla kilpailevat Portugali, Italia, Tsekki, Ruotsi, Espanja, Norja ja Ukraina. Miesten kymmenottelussa Suomea edustavat Juuson lisäksi Bryggare, Ojala ja Barrineau. Naisten seitsenotteluun Suomesta lähtevät Henna Palosaari, Maria Huntington, Elina Kakko ja Jutta Heikkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti