torstai 5. helmikuuta 2015

Laurilta huippujuoksu 800 metrillä

Lauri kilpaili keskiviikkona Vaasan Mustasaaressa Botnia Games -kilpailuissa. Matkana oli 800 metriä ja tavoitteena uusi ennätys sekä SM-hallikilpailuiden raja 1.56,00. Eräjaoissa kävi tuuriakin, kun pari juoksijaa oli jäänyt pois kilpailusta niin Lauri nostettiin A-erään heikoimmailla tilastoajalla.

Lauri starttasi kisaan hyvin, mutta jäi takasuoralla vähän pussiin muiden juoksijoiden taakse. Vauhti oli kuitenkin aika sopivaa ja Lauri pääsi juoksemaan ensimmäisen kierroksen rennosti jonon perällä. 500 metrin jälkeen voimia oli vielä hyvin ja Lauri ohitti kaksi juoksijaa nousten kärkiryhmän kantaan ennen kuin tultiin viimeisen kerran takakaarteeseen. Myös loppu oli normaalia vahvempi, vaikka kärki karkasikin viimeisellä sadalla metrillä. Laurilla oli hyvä loppukirikamppailu IK Falkenin Simon Haglundin kanssa, joka kuitenkin päättyi niukkaan tappioon. Laurin loppuajaksi varmistui 1.54,56, joka alittaa vanhan ennätyksen lähes 2,5 sekunnilla! Samalla SM-halliraja alittui reippaasti. Juoksun voitti Belgian Jan van der Broeck ajalla 1.49,00. Toinen oli Ville Lampinen ja kolmas Latvian Paul Arents. Laurin taakse A-erässä jäivät USA:n Benjamin Mullen ja Ruotsin Dennis Wikström-Roos.

Lauri nousee ajallaan kotimaisen pitkän radan hallitilaston neljänneksi. Kärjessä on Lampinen ajalla 1.49,92, toisena Tuomo Salonen ja kolmantena Haglund. Lisäksi lyhyellä radalla Lauria kovempaa on juossut Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen aikaan 1.53,09. Ensi lauantaina Jyväskylässä viimeisetkin kärkimiehet avaavat 800 metrillä kauden ja kahden viikon päästä kilpaillaan SM-hallit Tampereen Pirkkahallissa. Lauri osallistuu SM-kilpailuissa todennäköisesti juuri 800 metrin matkalle. Lisäksi Laurilla olisi tulosrajat tehtynä 400 metrille ja 300 metrin aitoihin.

Juuso aloittaa huomenna kauden ensimmäisen 7-ottelun Viron Tallinnassa. Kisa on kova kansainvälinen kutsukilpailu ja samalla myös Viron nuorten mestaruuskilpailu. Kilpailun näkee netistä suorana lähetyksenä. Illemmalla tänään ilmestyy vielä tarkempi ennakkokatsaus Viron ottelusta näille sivuille!