sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Molemmat pojat ennätyksiin nelosella

Jyväskylän kisaviikonloppu starttasi lauantaina poikien osalta Juuson 60 metrin aidoilla. Alkuerässä Juuso juoksi ajan 8.48. Juoksun alku oli vielä hieman varovainen, mutta viimeiset aidat rullasi jo hyvin. Finaali juostiin puoli tuntia myöhemmin ja Juuso lähti finaaliin alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakan jälkeen. Finaalijuoksu oli jo hieman parempaa ja aikakin kohentui 8.38. Tulos jää vain yhden sadasosan Juuson viime hallikaudella juoksemasta ennätyksestä. Finaalin kovinta vauhtia piti Lakka ajalla 8.00.

Toisena päivänä ohjelmassa oli 400 metriä, jossa mukana olivat sekä Lauri että Juuso. Veljekset laitettiin juoksemaan samaan erään yhdessä JKU:n Aaron Savolaisen ja Vasa IS:n Jesper Bengsin kanssa. Juuso aloitti ulkoradalta kovaa juosten ensimmäisen kierroksen alle 23 sekuntiin, Lauri pääsi toiselle kierrokselle kakkosena muutaman metrin Juuson perässä. Loppuun hieman hyytynyt Juuso taisteli kuitenkin kovaan aikaan 49,62. Lauri nousi vahvalla loppuvedolla lähelle Juusoa, uuteen ennätysaikaan 50,42. Juuso paransi halliennätystään lähes puoli sekuntia, Laurin vanhan halliennätys koheni yhden sadasosan. Ulkoradalla molemmat pojat ovat juosseet kovempaa. Juuso menee ajallaan miesten Suomen tilaston toiselle ja Lauri kuudennelle sijalle. Juusoa kovempaa tällä kaudella on juossut vain HIFK:n Gustav Klingstedt ajalla 49,20.

Linkistä löytyy video Jyväskylän 400m juoksusta:

Ja Juuson aitafinaali:

400m mitalikolmikko: Lauri, Juuso ja B-erän voittaja Oravisalon Urheilijoiden Teemu Keronen, myöskin ennätysajalla 50,92.