maanantai 23. helmikuuta 2015

SM-kisaraporttia: Juuso ennätyskunnossa

Molemmat pojat kilpailivat menneenä viikonloppuna Tampereella SM-halleissa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Juuso oli mukana 400 metrillä ja toisena päivänä 60 metrin aitajuoksussa. Lauri kilpaili sunnuntaina 800 metrillä.

Lauantain 400 metrin kilpailu oli ennakkoon mielenkiintoinen ja tasainen. Juuson aikaisemmin talvella Jyväskylässä juoksema halliennätysaika riitti miesten A-erään. Erän muut juoksijat olivat Christoffer Envall, Ville Aarnivala, Ville Lampinen, Gustav Klingstedt ja Ville Wendelin.

Juuso aloitti kilpailun vahvasti ja ajoi ensimmäisellä 100 metrillä edeltä lähteviä kiinni. Ensimmäisen 200 metriä kovinta vauhtia piti Tampereen Pyrinnön nuori sprintteri Aarnivala. Takakaarteessa ennakkosuosikit Lampinen ja Wendelin tekivät nousua kohti kärkeä. Loppusuoralle koko ryhmä tuli melko tasaisena rintamana. Lampinen vei viime kauden tapaan Suomen mestaruuden loppusuoran nousullaan, HIFK:n Gustav Klingstedt nousi myös hyvin viime metreillä aina hopealle asti. Turun Urheiluliiton Wendelin vei pronssin ja Aarnivala jäi neljänneksi. Juuson loppusuora oli totutun vahva ja hän oli loppuun asti mukana jopa mitalikamppailussa saavuttaen Aarnivalaa sekä Wendeliniä. Lopulta Juuso oli viides jääden pronssista 0,3 sekuntia ja neljänneksi tulleesta Aarnivalasta vain 0,09 sekuntia. Lampinen otti mestaruuden ennätyksellään 48,05 ja Klingstedt hopeaa ajalla 48,56. Kilpailu oli suomalaisittain erittäin kovatasoinen, yhteensä 13 juoksijaa pääsi alle 50 sekunnin rajan neljässä eri erässä.

Seuraavana päivänä Juuso oli mukana 60 metrin aitojen alkuerissä. Kolmesta alkuerästä karsittiin kahdeksan miestä finaaliin. Juuso sai hyvän startin, mutta ensimmäinen aidanylitys oli heikko. Loppumatka kulki hyvin ja Juuso heittäytyi lopulta uuteen ennätysaikaan 8,36. Vanha ennätys parani sekunnin sadasosan. Juuson alkuerän voitti yksi kilpailun ennakkosuosikeista HIFK:n Joona-Ville Heinä ajalla 8,15. Turun Urheiluliiton Pasi Roslund meni toisena suoraan finaaliin ja myös erän kolmannen Oulun Pyrinnön Jere Lehdon aika 8,22 riitti finaaliin aikavertailun jälkeen. Finaalissa voittoon juoksi Jyväskylän Elmo Lakka kovalla ajalla 7,81, joka jää vain sadasosan EM-hallirajasta. Heinä vei hopeaa ja vasta aikavertailun kautta finaaliin mennyt Lehto yllätyspronssia. Juuso oli kokonaistuloksissa 10. Aidoissa nähtiin myös mielenkiintoinen kymmenottelijoiden välinen kilpailu, sillä aitoihin oli ilmoittautunut erän verran aktiiviottelijoita. Ottelijaporukan nopein oli Kalevan kisojen kymmenottelun puolustava mestari Kuopion Reippaan Thomas Barrineau ajalla 8,31. Juuso oli toiseksi nopein ottelija samalla ajalla Lappajärven Veikkojen Elmo Savolan kanssa.

Vasemmalla erävoittaja Heinä punaisessa paidassa. Juuso heittäytyi eränsä neljänneksi vihreässä paidassa. Kuva: www.trackpic.net

Lauri oli mukana miesten 800 metrin A-erässä. Kisasta muodostui melko kovavauhtinen kun Ville Lampinen ja Espoon Tapioiden Tuomo Salonen lähtivät vauhdinpitäjiksi. Pari metriä kärkikaksikon takana yhdessä ryhmässä juoksivat Laurin kanssa Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso, Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen ja Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne. Joensuun Katajan Jari Räsänen ei ollut vielä täysin palautunut lauantain 1500 metrin pronssijuoksustaan ja jäi porukan hännille. Kun viimeinen kierros lähti riitti Pyrinnön Laaksolla vielä virtaa ja hän ajoi kärkikaksikon kiinni. Loppusuoran taistelussa Laakso pisti Lampisen ahtaille, mutta joutui lopulta taipumaan Lampisen ottaessa viikonlopulta tuplamestaruuden. Pronssille tuli Salonen ja neljänneksi kiri Jantunen. Lauri oli eränsä kuudes ja B-erän kärjen mennessä kokonaistuloksissa ohi, loppusijoitus uran ensimmäisellä aikuisten SM-kasilla oli kymmenes. Lampisen voittoaika oli 1.51,23, Laakson jäädessä vain reilun kymmenyksen mestaruudesta. Laurin loppuaika oli 1.57,32.

Ensi viikonloppuna Juuso kilpailee Turussa nuorten hallimestaruuksista. Lajivalikoima on ottelijalle ominaisesti runsas ja monipuolinen, viikonlopun aikana Juuso ehtii kilpailemaan pika-aidoissa, pituus- ja seiväshypyssä, sekä kuulantyönnössä. Kilpailuista on luvassa raporttia ensi viikonloppuna.