perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kilpailukauden alun raporttia

Lauri avasi kilpailukautensa Jyväskylän Toukokuun kisoissa. Päivän aikana hän urakoi 600 ja 300 metriä tunnin palautusajalla. 600 metrillä oli ennakkoon luvassa hyvä kilpailu kun lähtöviivalla oli 800 metrin SM-hopeamitalisti hallista, Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso. Myös hallikaudella hyviä aikoja 400 ja 800 metrillä juossut Kuopion Reippaan Juho Pirskanen oli mukana kisassa. Lauri aloitti kovinta vauhtia ja johti kilpailua kun lähdettiin viimeiselle 400 metrille. Lauri kiristi vauhtia ja repi muihin takasuoralla jo kymmenen metrin eron. Tässä vaiheessa askel alkoi kuitenkin painamaan ja Laakso sekä Pirskanen saavuttivat Lauria takakaarteessa. Loppusuoralla Laakso kiri voittoon ajalla 1.21,97, Pirskanen oli toinen ja Lauri tiukan kilpailun kolmas ajalla 1.22,45.

Tuntia myöhemmin juostu 300 metriä kulki Laurilla jo selkeästi paremmin. Juoksu pysyi teknisesti hyvin kasassa loppuun asti ja askel oli rento. Tulokseksi tuli Laurin uusi ennätys 35,74. Vanha ennätys oli tasan 36 sekuntia. Juoksun voittaja JKU:n Juho Kaihlajärvi juoksi kovan ajan 34,84, Lauri tuli kilpailussa toiseksi.

Menneenä viikonloppuna molemmat pojat kilpailivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden vahvistuksena seurajoukkueiden Eurooppa Cupissa Slovakian Dubnica nad Váhomissa. Juuso juoksi kisoissa 400 metriä ja hyppäsi pituutta, Lauri oli mukana 4x400 metrin viestijoukkueessa sekä juoksi 100 metriä seuraottelun ulkopuolisessa lisäerässä.

Juuso aloitti 400 metriä kovaa ja johti kilpailua puolimatkassa. Lajin erikoismiehet alkoivat kuitenkin nousemaan lopussa ohi, erän voittajaksi juoksi Sveitsin Silvan Lutz ajalla 48,87. Juuso taisteli tasaisen erän neljänneksi ajalla 49,62. Koko kilpailun voittajaksi juoksi toisesta erästä Belgian Asamti Badji ajalla 48,84. Juuso oli kokonaistuloksissa kuudes kymmenestä juoksijasta.

Pituushyppykilpailusta tuli mielenkiintoinen kun kova ukkosmyrsky sekoitti kisaa. Juuso oli tilastoissa joukon häntäpäässä, mutta kisasta oli luvassa hyvin tasainen. Juuso hyppäsi ensimmäisellään 6.64 ja toisen kierroksen hyppy meni pilalle 6,5 m/s puhaltaneen vastatuulen takia. Toiseksi viimeisellä kierroksella Juuso paransi lukemiin 6.82 ja teki nousua myös tuloslistalla sijalle 6. Tämän jälkeen ukkosmyrsky paheni ja kaikki muut keskeyttivät kilpailun lukuun ottamatta Juusoa ja kilpailun kärkimies Serbian Lazar Anicia. Näin he hyppäsivät kilpailun kaksi viimeistä kierrosta vuorotellen. Juuso sai viimeiseen hyppyyn ponnistuksen onnistumaan paremmin ja tulokseksi tuli 7,01, jolla hän nousi kilpailun toiseksi! Liettuan hyppääjä jäi taakse sentin erolla ja Belgian hyppääjä neljän sentin erolla. Kilpailun voittaja Anic hyppäsi olosuhteisiin nähden hyvän tuloksen 7.31.

Lauri juoksi päivän alussa 100 metrin lisäerässä pieneen vastaiseen tuuleen ajan 11,79. Päivän päättävään 4x400 metrin viestiin JKU lähti joukkueella Petteri Monni, Lauri Hassi, Ilari Manninen ja Juho Kaihlajärvi. Monni toi kapulan kärjessä vaihtoon Laurille, joka aloitti kovaa ja jätti muut joukkueet noin 15 metrin päähän. Keula pysyi osuuden loppuun asti ja JKU:n nuori aituri Ilari Manninen pääsi lähtemään kärjessä. Seuraavaan vaihtoon tultiin hyvin tasaisena ryhmänä, mutta vaihtamaan päästiin vielä kärkijoukossa. JKU:n ankkurina Juho Kaihlajärvi lähti Romanian viestinviejän perään. Loppusuoralla romanialainen osoittautui vahvimmaksi ja myös kotijoukkue Slavia Bratislavan ankkuri Jozef Pelikan nousi hyvin. Lopulta JKU selvisi maaliin eränsä kolmantena ajalla 3.23,39, erävoittaja Romania juoksi sekunnin kovempaa.

Lopputuloksissa JKU:n naiset olivat viidensiä ja miehet kuudensia. Kaksi parasta seuraa nousivat ensi kaudelle A-liigaan. Vaikka tuloksellisesti kilpailut eivät sujuneet joukkueena parhaalla mahdollisella tavalla niin kisamatka oli silti hieno piristysruiske loppukesää varten. Kiitos JKU:lle tästä mahdollisuudesta!

Tulevana viikonloppuna kisat jatkuvat kun Juuso lähtee ottelemaan kauden toista kymmenotteluaan Viron Tartoon. Kyseessä on Suomi-Ruotsi-Viro moniottelumaaottelu. Suomen miesten joukkueen muut jäsenet ovat Otto Ylöstalo, Tero Ojala, Perttu Noponen ja Sami Itani. Ottelu alkaa lauantaiaamuna. Laurilla taas on vuorossa kauden ensimmäinen 800 metriä Kuopion Tähtikisoissa lauantaina.