tiistai 26. toukokuuta 2015

Juuso rikkoi EM-rajan kauden avausottelussa

Juuson kesän ensimmäinen kymmenottelu oli menneenä viikonloppuna Sastamalan alueotteluissa. Ottelu vietiin läpi viileissä ja tuulisissa olosuhteissa, joten lähtökohdat tuloksen tekemiseksi eivät olleet parhaat mahdolliset. Juuso ehti avaamaan kilpailukauden jo Portugalin harjoitusleirillä, kun hän heitti kiekkoa Alfamarissa leirikilpailussa 40,88. Ensimmäisestä ottelusta oli tavoitteena tehdä ehjä sarja ja rikkoa 7200 pisteen raja, joka oikeuttaa nuorten EM-kilpailuihin Tallinnaan kesällä.

Ottelun avaava 100 metriä juostiin jopa 5,4 metrin myötäiseen tuuleen. Juuson aika 10,96 oli silti hyvä ja kartutti pistetiliä mukavasti. Lappajärven Veikkojen Elmo Savola juoksi kaksi sadasosaa kovempaa 10,94. Myös 20-vuotias Savola lähti otteluun rikkomaan EM-rajaa alle 23-vuotiaiden kisoihin.

Pituus kulki Juusolta hyvin ja tuloskunto on ollut hallikilpailuista asti varma. Tuloksena 7.10 hypätty hyppy sallituissa tuulissa. Kuula kaarsi lukemiin 13,50. Korkeuskilpailu meni Juusolta alakanttiin, eikä hypyissä ollut riittävää tasaisuutta. Kolme pudotusta tuli korkeudesta 187, näin ollen tulokseksi jäi vain 184. Juuson ennätys on kymmenen senttiä korkeammalla.

Päivän päättävä 400 metriä juostiin ratakierrokselle pahimpaan mahdolliseen tuuleen. Koko takakaarteen ja takasuoran ajan tuuli puhalsi noin 4-5 m/s vastaista. Alun vastainen tuuli vei rentouden juoksusta, mutta lajivoitto irtosi silti ajalla 50,54. Ensimmäisen päivän pisteet Juusolle olivat 3857. Elmo Savola keräsi ensimmäisenä päivänä myös hyvät pisteet 3770, joten molemmat pojat pääsivät hyvistä asetelmista hakemaan EM-rajoja toisena päivänä.

Toinen päivä alkoi 110 metrin aidoilla, jotka kulkivat 15,07 aikaan. Ensimmäiseen aitaan Juuso törmäsi voimakkaasti, mutta loppua kohti juoksu lähti kulkemaan paremmin. Savola aitoi hyvin aikaan 14,66. Kiekonheitossa Juuson kaksi ensimmäistä heittoa epäonnistuivat täysin ja kantoivat vain 31 ja 33 metriä. Viimeinen heitto lähti paremmin ja laskeutui nurmelle 40 metrin pintaan, mutta valitettavasti sektorin ulkopuolelle. Näin ollen Juuson parhaaksi jäi 33,63. Savola heitti ennätyksensä 38,20 ja siirtyi kiekon jälkeen ottelun kärkipaikalle.

Seiväshyppy kulki taas paremmin, Juusolle tulos 4.50 on hyvä ensimmäiseksi kilpailuksi. Keihäänheitossa Juuso pääsi omalle perustasolleen ja heitti 56,13. Ottelun päättävän 1500 metriä Juuso juoksi aikaan 4.48,62 ja näin ollen loppupisteiksi tulivat 7301. Tämä tarkoittaa sitä, että Juuso nähdään jälleen kerran nuorten arvokisoissa kesällä! Juuso on tehnyt tulosrajan ja osallistunut 19- sekä 22-vuotiaiden EM ja MM-kilpailuihin jokaisena mahdollisena vuonna. Sastamalan ottelun voittoon tämä pistemäärä ei kuitenkaan riittänyt, sillä ensimmäisessä miesten välineillä tekemässään ottelussa Elmo Savola kokosi 7311 pistettä joka ylittää myös EM-rajan. Onnittelut Juusolle ja Elmolle!

Juuson omat kommentit kilpailun jälkeen:

"Ottelu oli muuten melko tasainen haastavissa olosuhteissa, mutta korkeus ja kiekko epäonnistui täysin. Siihen nähden pisteet 7301 ovat tyydyttävät. Viime vuoden avausotteluun tuli yli 100p lisää silti."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti