maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pojat ennätyskunnossa Kalevan Kisoihin

Juuso ja Lauri kävivät viimeistelemässä kuntoaan Hämeen Piirinmestaruuskilpailuissa Ikaalisissa. Kahden päivän kisoissa Juuso urakoi neljä lajia ja Lauri kolme. Kilpailut alkoivat Laurin 400 metrin aidoilla. Kilpailu oli Laurin ensimmäinen aitakisa sitten viime kesän. Aidattu ratakierros kulki heti varsin hyvin aikaan 55,17. Tulos oikeutti 2015 Suomen tilaston sijalle 8. Ajalla irtosi myös piirinmestaruus. Vain 50 minuuttia aitojen jälkeen Lauri starttasi jo 200 metrin kilpailuun. Tuloksena uusi ennätys 22,84 ja vielä 1,0m/s vastaiseen tuuleen. Lauri oli ennätyksellään kisan viides. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Juuso työnsi kuulan pm-pronssia ulkorataennätyksellään 14,22. Juuson sarja oli hyvä kun neljä työntöä oli yli 13,70. Kuulakisan päälle Juuso juoksi vielä 800 metriä. Matkalta irtosi pm-hopeaa ennätysajalla 2.05,23.

Toinen kilpailupäivä starttasi Juuson pika-aidoilla. Juuso juoksi ylivoimaiseen mestaruuteen yli sekunnin erolla toiseen, aika oli 15,29. Aitojen kanssa samaan aikaan alkaneeseen kiekkokisaan Juuso siirtyi suoraan maaliin tultuaan. Myös kiekkoringissä oli kauden parasta tekemistä kun kolme yritystä kantoi päälle 40 metrin, parhaana noteerauksena 41,54. Toisena kilpailupäivänä Lauri juoksi 1500 metriä. Edellisestä tonnivitosen kisasta oli kulunut jo yli kaksi vuotta, mutta Lauri lähti silti rohkeasti kärkijoukon mukaan. Vauhdinpito oli sopivaa ja loppusuoralle tultaessa Lauri karkasi muilta yllätysmestariksi. Vanha ennätys parani yli 12 sekuntia lukemiin 4.11,12.

Porissa kilpaillaan tulevana viikonloppuna kotimaisen yleisurheilukauden huipentuma Kalevan Kisojen merkeissä. Molemmat pojat lähtevät urakoimaan myös näihin kisoihin, Juuso kymmenottelun merkeissä, sekä Lauri 400m aidoissa & 800 metrillä. Poikien osalta kilpailut alkavat perjantaina kun vuorossa on Laurin alkuerät 800 metrillä. Lauri on osallistuneista kauden ajoissa sijalla 18, mutta joukko on hyvin tasainen ja sekunnin sisällä on lähes puolet kisan juoksijoista. 400 metrin aitojen alkuerät kilpaillaan lauantaina päivällä, tilastoissa Lauri on 9. Molemmilla matkoilla alkuerissä karsitaan kahdeksan juoksijaa finaaliin. 800 metrin finaali on lauantai-iltana ja aitafinaali sunnuntaina. Juuso aloittaa kymmenottelunsa lauantaiaamuna. Tilastoissa Juuso on toisena kovan tuloksen nuorten EM-kisoissa tehneen Elmo Savolan takana. Kymmenottelu jatkuu aina sunnuntai-iltaan asti.