lauantai 20. helmikuuta 2016

Oriveden Ponnistuksen miesten viestijoukkue!

Jo ennen kuin talven kisat ehtivät alkaakaan niin tuli mielenkiintoisia uutisia kesän ja talven kisoja ajatellen. Nimittäin Teuvan Rivakan 800 metrin juoksijat Janne Hautala, Markus Jokinen ja Mikko Pellinen vaihtoivat Oriveden Ponnistuksen väreihin. Tämä tietää sitä, että Orivedeltä saadaan historiallisesti miesten viestijoukkue SM-viesteihin ensi kesänä jos kaikki miehet säilyvät ehjänä! Joukkueen ensiesiintyminen on kuitenkin jo ensi viikonlopun SM-halleissa Tampereella, jossa matkana on 4x300m.

Mikko ja Janne ovat juosseet lähinnä 800 ja 1500 metrin matkoja, tosin Mikolta löytyy kova noteeraus myös pidemmältä 3000m matkalta (8.44,68). Molemmat pojat ovat nyt treenanneet tämän syksyn ja talven yhdessä Laurin ja muiden puolimailereiden kanssa Jyväskylän treeniporukassa. Molempien nopeusominaisuudet ovat parantuneet, mikä tietää hyvää myös 4x400m viestiä ajatellen. Markus on taas nuorempana lähestynyt 800 metriä enemmän pikajuoksun kautta, ennätykset ovat muun muassa 100 metriltä 11,14 ja 400 metriltä 49,98. Viikko sitten miehet virittelivät kuntoaan Jyväskylän Hipposhallikisoissa SM-hallien viestiä varten, tuosta kisasta juttua Oriveden Sanomien nettisivuilla: http://www.orivedensanomat.fi/orpolaiset-tekivat-enkkoja-jyvaskylan-hallikisoissa/

Nyt myös Lauri ja Juuso pääsevät juoksemaan viestiä Oriveden Ponnistuksen väreissä. Juusolla on kokemusta viestijuoksusta maajoukkuetasoltakin, hän on ollut mukana Suomen nuorten 4x400m joukkueessa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Laurikin on viestiä päässyt juoksemaan muutaman kerran "keikkamiehenä", viimeksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seurajoukkueiden Eurooppa Cup-joukkueen apuna. Nuorten piirinmestaruusviestien jälkeen kapulaa ei ole kuitenkaan päästy kiidättämään Ponnistuksen väreissä, se tulee korjaantumaan ensi viikonloppuna kun miesten viestijoukkue nähdään tositoimissa SM-tasolla pitkän odotuksen jälkeen.

Päätavoitteet on asetettu kesän SM-viesteihin, jotka juostaan Helsingissä. OrPon miesten bravuurimatka lienee 4x800m viesti. Tuohon viestiin löytyy nyt tasaisen kova nippu kun kaikkien ennätyksen ovat välillä 1.52-1.56. Kolmen uuden seuralaisen lisänä joukkueessa on oletettavasti Lauri, joka on parantanut 800 metrin aikaansa viime vuosina hurjasti, viime kesänä tulokseksi kirjattiin jo 1.54,02. Tavoite on saavuttaa SM-mitali kesältä, mikä olisi kova temppu pienen paikkakunnan seuralta. Kovimmat kilpakumppanit 4x800 metrille tulee viime vuosien viestien perusteella Joensuun Katajan, IK Falkenin, Lahden Ahkeran ja Turun Urheiluliiton suunnalta. Myös 4x400 metrille saadaan kova joukkue kun kasin miesten lisäksi Juuso tulee hyvänä ratakierroksen juoksijana ankkuroimaan OrPon miehiä. Mahdollista on saada joukkue myös pikaviestiin 4x100 metrille, tähän yksi varteenotettava ehdokas on Ponnistuksen oma kasvatti, nuori Joni Ruokaismäki, joka on viime vuosina kehittynyt hyvin. Näin viestijoukkueen mukanaolo tuo paljon mielenkiintoa ja seurattavaa orivesiläisille kesän kisoihin!

Ensi viikonloppuna Tampereen SM-halleissa miesten 4x300 metrin viesti juostaan sunnuntaina kisojen päätöslajina. Toivottavasti orivesiläiset löytävät sankoin joukoin paikan päälle kannustamaan miehiä kun juostaan muita Suomen kovimpia seuroja vastaan! Alustavasti joukkueessa juoksevat Lauri Hassi, Juuso Hassi, Markus Jokinen ja Janne Hautala. Myös henkilökohtaisilla matkoilla OrPon miehistä nähdään Juuson ja Laurin lisäksi ainakin Mikko Pellinen miesten kasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti