keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tampereen SM-hallien ennakko!

Juuso ja Lauri urakoivat kunnolla tulevissa SM-halleissa. Lauantaina molemmilla on 400 metriä ja sunnuntaina 4x300 metrin viesti. Näiden lisäksi Juuso juoksee sunnuntaina pika-aidat ja Lauri 300 metrin aidat. Alla käymme ennakkoasetelmat läpi näiden lajien osalta.


M 400m

Miesten neloselle on ilmoittautunut 28 juoksijaa, joka on todella paljon viime vuosiin verrattuna! Luvassa on myös tasollisesti selvästi kovin nelosen kisa Suomessa tänä vuonna. Mukaan on ilmoittatunut lähes kaikki Suomen kärkimenijät, muun muassa viime kaudella alle 48 sekunnin juosseet Oskari Mörö, Jani Koskela ja Joni Vainio-Kaila. Mörö tekee paluun kilparadoille lonkan kuntoutusjakson jälkeen sileällä matkalla. Kauden kärkitulos on Koskelalla, 48,59. Kauden kotimainen kärki parantunee viikonloppuna ja mahdollisesti monen miehen voimin. Muita miehiä kärkikamppailuun ovat ainakin Erik Back, Christoffer Envall, Juho Pirskanen ja Antti Kokkonen. Viime kauden mitalisteista mukana on myös hopeaa hallissa napannut Gustav Klingstedt. Mielenkiintoinen nimi on myös viime kaudella 800 metriltä Kalevan kisoissa yllätysmitalin ottanut nuori Markus Teijula, joka kokeilee nyt menoaan alimatkan puolella.

Juuso lähtee kisaan viime kauden halli-SM vitosena. Tältä kaudelta Juusolta on tilastotuloksena ainoassa 400 metrin kisassa juostu 49,84, jolla Juuso on pitkän radan tilastojen 7. Laurilla pohjilla on lyhyellä radalla juostu 50,52, jolla ollaan kyseisen matkan tilastoissa 9. Tampereella juostaan pitkällä radalla, joten tulotaso on varmasti hyvä. Molemmat pojat lähtevät tavoittelemaan ennätyksiään, jotka kirjataan Juusolle 49,02 ja Laurille 49,56.


M 60m aidat

Kisassa on mukana 15 juoksijaa, joten alkuerissä tästä porukasta karsitaan 8 juoksijaa finaaliin. Ylivoimainen tilastokärki on Elmo Lakka, joka on tällä kaudella painellut matkan jo lupaavasti 7,76. Lakka on ollut hyvässä nousukunnossa ja Tampereella hän käy jälleen ennätyksensä kimppuun. Lakan tuloksen kovuudesta kertoo se, että hän on sillä maailmantilastossakin 66. sijalla tällä kaudella. Hopealle vahviten ehdolla on Ville Rajala, joka on tälle kaudelle kehittynyt hyvin. Rajala on toinen suomalainen, joka on tällä kaudella puhkaissut 8 sekunnin rajan. Muita kovia tekijöitä ovat Ilari Manninen ja ottelija Elmo Savola. Kovat ennätykset löytyvät myös Pasi Roslundilta ja Juha-Matti Iso-Jaakkolalta.

Juuso on tällä kaudella juossut 8,44. Viime kaudella Juuso putosi täpärästi finaalista juoksemalla alkuerissä nykyisen ennätyksensä 8,36. Aitoihin on ilmoittaunut paljon kymmenottelijoita, peräti 7. Näin käydään myös epävirallinen kisa siitä, kuka on ottelijoiden aitakuningas.


M 300m aidat

Harvemmin juostulla aitamatkalla käydään myös mielenkiintoinen kisa. Tilastojen ykkönen on Joni Vainio-Kaila, joka on Kalevan kisojen hopeamitalisti 400 metrin aidoista. Tilastokakkosena kisaan lähtee Eetu Viitala, joka on tekemässä paluuta aidatulle ratakierrokselle loukkaantumisten jälkeen. Vainio-Kailan tilastokärki on 38,19, luultavasti viikonlopun jälkeen tulos on uusilla sekuntiluvuilla.

Tällä kaudella 39 sekuntia ovat lisäksi alittaneet Tuomas Lehtonen, Juho Launto ja viime kauden hopeamitalisti Ilari Manninen. Mukana on myös viime kauden pronssimies Valtteri Toimela ja Kalevan kisojen aidatun ratakierroksen finaalijuoksijat Pekka Sinkkonen ja Joni Rouhiainen. Laurin ennätys halliradalta on 39,31, joka on peräisin vuoden 2012 SM-halleista. Ulkoradoilla Lauri on juossut muutaman sadasosan kovempaa. Hallissa Lauri ei ole juossut kyseistä matkaa neljään vuoteen. Kesän 400 metrin aidat kuitenkin lupaavat hyvää myös halliin ja tavoite on lohkaista ennätyksestä reilusti pois.


M 4x300m

Kilpailuun on ilmoittautunut kaksi täyttä erällistä (12) joukkueita. Mukana ovat viime kauden mitalistit Tampereen Pyrintö, Esbo IF ja Jyväskylän Kenttäurheilijat. Muita kovia joukkueita ovat ainakin ennakkoon Turun Urheiluliitto ja Helsingfors IFK. Näiden lisäksi kisassa ovat mukana Helsingin Kisa-Veikot, JKU:n kakkosjoukkue, Kuopion Reipas, Kouvolan Urheilijat, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Tampereen Urheilijat -38 ja tietenkin Oriveden Ponnistus.

Tampereen Pyrintö saanee hyvän joukkueen tällekin kaudelle, vaihtoehdoiksi löytyvät ainakin Jani Koskela, Ville Aarnivala, Valtteri Toimela ja kasin erikoismies Jaakko Laakso. Myös JKU:lta ja HIFK:lta löytyy materiaalia varmasti hyvään joukkueeseen. Esbo IF:n viestijoukkue vahvistuu merkittävästi, jos Oskari Mörö juoksee viestinkin. Ponnistuksen joukkueessa juoksevat Juuson ja Laurin lisäksi Markus Jokinen ja Janne Hautala. Juuso ja Lauri juoksevat aitamatkat viestin alle sunnuntaina, mutta Markus ja Janne tulevat joukkueeseen tuoreina miehinä mukaan. Varamiehenä viestiin löytyy 800 metriä sunnuntaina juokseva Mikko Pellinen.

Juuson alkuerä viime kauden SM-hallien pika-aidoissa Tampereella. Kuva: Olavi Kaljunen, www.trackpic.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti