maanantai 13. helmikuuta 2017

Juuso avasi ottelukauden Tallinnassa - Lauri jälleen ennätysvauhdissa

Juuso kilpaili viikko sitten hallikauden ensimmäisen seitsenottelun Tallinnan kansainvälisessä ottelukilpailussa. Ensimmäisessä lajissa 60 metrillä Juuso juoksi aikaan 7,13, joka jää hieman ennätyksestä 7,06. Lajivoiton otti Itävallan Dominik Distelberger ajalla 6,92. Pituushyppy epäonnistui Juusolta, pisin hyppy 6,76 lähti lankun takaa. Distelberger voitti myös pituuden tuloksella 7,51. Suomen toinen edustaja Elmo Savola oli hieman Juusoa edellä molemmissa lajeissa tuloksin 7,09/6,85. Kuulantyönnössä Juuso onnistui jo hieman paremmin työntäen kisan toiseksi parhaan tuloksen 13,65. Voittaja Mikk-Mihkel Arro työnsi 13,94, joten lajivoittokaan ei jäänyt kauaksi. Korkeushypyssä tulos oli 1.89, ottelun kärkeen nousi Viron Kristjan Rosenberg hyppäämällä jopa 2.13.

Toinen päivä alkoi hieman tahmeasti kun pika-aidoissa aika painui 8,64 lukemiin. Lajivoittaja Distelberger kellotti 8,07. Seiväshypyssä Juuso löysi hyvän kisavireen, joka kantoi lopulta uuteen ennätyskorkeuteen 4.67. Myös Savola ylitti saman korkeuden. Lajivoiton jakoivat kolme miestä kun Distelberger, Rosenberg ja Viron nuori Hans-Christian Hausenberg ylittivät 4,87. Päätöslajissa 1000 metrillä ennakkoon kovin Japanin Akihiko Nakamura piti myös kovinta vauhtia ajalla 2.37,02, Juuso juoksi kisassa hyvin uuteen ennätykseensä 2.48,46. Loppupisteillä 5425 Juuso oli tiukan kilpailun kahdeksas. Tulos on noin 100 pistettä paremmin kuin viime vuonna Tallinnan kilpailussa, vaikka tällä kertaa jäikin paljon parannettavaa varsinkin ensimmäisen päivän lajeihin. Kilpailun voiton vei Rosenberg ennätyspisteillään 5986, toinen oli Distelberger ja kolmas Nakamura. Virolaiset Tsernjavski, Lillemets ja Hausenberg veivät sijat 4-6, Savolan ollessa seitsemäs tuloksella 5478, joka on myös Suomen tilaston kärkitulos tällä hallikaudella. Yhteensä miehiä otteli maaliin asti 11.

Juuso oli hyvässä seiväskunnossa Tallinnan ottelussa. Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic

Myös 1000 metriä kulki ennätystahtia. Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic


Miesottelijat Tallinnan kansainvälisissä moniotteluissa 2017. Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic


Lauri ennätyskunnossa SM-halleihin valmistautuessa

Viime viikonloppuna molemmat pojat olivat viimeistelemässä kuntoa SM-halleihin Pirkanmaan hallikilpailuissa Tampereella. Ohjelmassa oli tällä kertaa 200 metriä. Juuso ja Lauri juoksivat molemmat viimeisessä, tilastojen mukaan kovimmassa erässä radoilla 7 ja 8. Juuso aloitti vahvasti ja ajoi Laurin kiinni ensimmäisessä kaarteessa. Laurin juoksu kulki hyvin loppuun ja loppusuoran pojat tulivat tasatahtia. Kilpailun voiton vei B-erästä kovan ajan juossut Artur Hämäläinen 22,17, toinen oli viimeisen erän voittanut Hannes Siitonen 22,20. Juuso oli kolmas ajalla 22,56 ja Lauri kilpailun viides 22,73. Tulos on 0,14 sekuntia parempi kuin Laurin ulkorataennätys, halliennätys parani jopa 0,24 sekuntia. Tässä video juoksuun.

Ensi viikonloppuna 18-19.2. kilpaillaan Jyväskylässä yleisurheilun SM-hallit. Molemmat pojat ovat ilmoittautuneet 400 metrille, Juuso juoksee lisäksi myös pika-aidat sunnuntaina. Ohjelmassa on myös 4x200 metrin viesti sunnuntain päätöslajina, Oriveden Ponnistuksen joukkueella. Joukkueessa juoksevat Juuson ja Laurin lisäksi Mikko Pellinen ja Joni Ruokaismäki.


Suomen Urheiluliiton uutinen Tallinnan ottelusta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti