perjantai 17. helmikuuta 2017

Viikonlopun SM-hallien ennakko

Juuso ja Lauri kilpailevat tulevana viikonloppuna SM-hallikilpailuissa Jyväskylässä. Juuso starttaa molempina päivinä henkilökohtaisissa lajeissa, kun lauantaina on 400 metriä ja sunnuntaina 60 metrin aidat. Laurin lajiohjelmassa on lauantaina Juuson tavoin 400 metriä. Sunnuntaina molemmat pojat juoksevat Oriveden Ponnistuksen joukkueessa 4x200 metrin viestin.

Miehet 400m, lauantai 15.35

Kilpailu juostaan suorana finaalina kuudessa erässä. Näin ollen sijoitukset ratkaistaan pelkästään aikojen perusteella. Viimeisessä erässä juoksevat tilastojen neljä nopeinta, toiseksi viimeisessä erässä sijoilla 5-8. ennakkoon olevat ja niin edelleen.

Lauri on tilastojen 11. ajalla 50,35 ja juoksee näin ollen kolmanneksi viimeisessä erässä. 400 metrin kilpailu on ennakkoon todella tasainen, lyhyen radan tilastojen 6. Joni Vainio-Kaila on Lauria edellä 0,11 sekuntia, tilastoihin mahtuu viisi miestä tuon ajan sisälle. Tilastokärkenä on Erik Back ajalla 49,08, tosin Juho Pirskanen on juossut ylipitkällä radalla tänä talvena kovan ajan 48,13. Muita mielenkiintoisia nimiä kärkisijoille ovat Petteri Monni, jonka lyhyen radan ennätys on 48,67, Markus Teijula, joka juoksi viime kesänä ulkona 47,63, sekä tämän kauden hallitilaston kolmas ja neljäs Christoffer Envall ja Don-Zheni Ekoebve.

Juusolla ei tällä kaudella ole alla 400 metrin starttia, joten hän juoksee jo ensimmäisissä erissä. Halliennätys Juusolla on kova 49,02, lyhyellä radalla matka on taittunut aikaan 49,62. Viimeistelykilpailussa Tampereen 200 metrillä Juuso oli halliennätysvauhdissaan, joten myös 400 metriltä voi odottaa hyvää juoksua.

Viime kerran hallimestaruuksista kilpailtiin Jyväskylän Hipposhallissa vuonna 2013. Tuolloin Lauri oli 400 metrillä 9. ajalla 51,03. Kuvassa Lauri 2013 vuonna SM-halleissa 400 metrin erässä yhdessä Ville Lampisen, Don-Zheni Ekoebven ja Julius Kasulen kanssa.


Miehet 60 metrin aidat, sunnuntai 13.55

Pika-aitojen tilastossa Juuso on 9. sijalla. Selvä tilastokärki ja ennakkosuosikki on Elmo Lakka, joka on tällä kaudella aitonut jo lähelle ennätystään ajalla 7,80. Mitalisijoista on ennakkoon tasainen vääntö kun tilastoissa on tasaisesti monta miestä, muun muassa Samuel Rautapalo (8.07), Valtteri Kalliokulju (8.10), Ilari Manninen (8.11) ja Elmo Savola (8.14). Lisäksi 2015 vuoden pronssimitalisti Jere Lehto ei ole juossut vielä tällä kaudella.

Finaaliin pääsee 8 urheilijaa, joten finaalipaikka on Juusolle realistinen, mutta vaatii onnistunutta juoksua ennätyksen 8,36 pintaan. Kuluvan kauden paras noteeraus on Juusolta kauden avauskisasta Turusta 8,48. Lähimpänä Juuson edellä tilastoissa ovat Juha-Matti Iso-Jaakkola, Miska Sundberg ja Eemeli Salomäki. Pika-aitojen finaali juostaan sunnuntaina iltapäivällä klo 15.30.

Miehet 4x200 metriä viesti, sunnuntai 16.05

Viikonlopun ennalta arvoituksellisin laji käydään kisojen lopuksi viestijuoksun merkeissä. 4x200 metrin matkaa juostaan harvoin, eikä eri seurojen joukkueita tiedetä tarkalleen vielä. 200 metrin viestissä vaihtojen onnistuminen nousee myös erittäin tärkeään rooliin.

Viime vuonna Tampereella kilpailtiin 4x300 metrin viestissä, silloin voiton vei Tampereen Pyrintö, joka on perinteisesti vahva viestiseura. Järjestävä seura JKU on ilmoittanut jopa neljä joukkueellista miehiä kilpailuun. Ennakkoon kovia seuroja ovat Esbo IF kauden 200 metrin tilastokärjen Roope Saarisen johdolla, aina vahva ja tasainen viestiseura Helsingin IFK, sekä toinen helsinkiläisseura HKV. Edellä mainittujen lisäksi kilpailuun joukkueen laittaa Kuopion Reipas, Liedon Parma ja Tampereen Urheilijat-38. Juuson ja Laurin lisäksi Oriveden joukkueessa juoksevat Mikko Pellinen ja Joni Ruokaismäki. Viime vuonna Tampereen SM-halleissa Oriveden Ponnistus oli hienosti neljäs miesten viestissä, tuolloin joukkueessa juoksi Lauri, Juuso, Janne Hautala ja Markus Jokinen.

Jyväskylän Hipposhallissa kisoja pääsee seuraamaan läheltä hyvässä tunnelmassa. Lajit alkavat lauantaina 13.00, paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä kisoihin odotetaan paljon yleisöä. SM-hallien nettisivuilta www.smhallit.fi löytyy tietoa aikataulusta, kilpailijoista ja ennakkolipuista, tulkaa kaikki paikalle kannustamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti