keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Harjoituskauden kuulumisia

Lauri ja Juuso kotiutuivat viikko sitten Suomeen kevään harjoitusleiriltä. Kohteena oli tänäkin vuonna entuudestaan tuttu Kyproksen Nikosia. Leirillä mukana harjoittelemassa olivat kymmenottelun kärkinimet Suomesta. 2,5 viikkoa kestäneelle leirille mahtui paljon lajiharjoittelua, varsinkin pitkiä heittoja, joita Suomen talvessa ei pääse ulkona heittämään. Lisäksi Juuso on keskittynyt hallikauden jälkeen voimatasojen parantamiseen ja siellä puolella on tullutkin hyvää kehitystä.

Laurin leiri kului omien harjoitusten lisäksi valmentaessa. Hän seurasi leirillä omien valmennettaviensa lisäksi muunkin ottelijaryhmän harjoituksia. Laurin henkilökohtaiseen valmennukseen siirtyi tälle kaudelle myös toinen ottelija kun Tuomas Valle vaihtoi Laurin valmennukseen Jyväskylään muutettuaan. Näin Juuso ja Tuomas sparraavat toisiaan lähes päivittäin harjoituksissa.

Kymmenotteluryhmä Kyproksen leirillä. Vasemmalta Tuomas Valle, Eetu Kangas, Mika Vakkuri, Lauri Hassi, Juuso Hassi ja Elmo Savola

 Laurin harjoitukset ovat keskittyneet syksyn ja talven aikana kestävyysominaisuuksien parantamiseen. Sillä puolella kehitystä on tullutkin paljon ja Lauri on tehnyt testiennätyksiään monissa eri juoksutesteissä. Kevään aikana juoksumäärät ovat hieman pudonneet ja tilalle on tullut myös nopeus- ja voimaharjoittelua. Lauri aloittaa kilpailukauden 23.5. Jyväskylässä 600 metrin kilpailulla.

Lauri 3x4x150m vetotreenissä Nikosian radalla


Juuson talven ja kevään harjoittelu on kulkenut hyvin ilman ongelmia. Kehityskohteena ollut maksimivoima on parantunut ja varsinkin heittolajit ovat onnistuneet harjoituksissa lupaavasti. Ensimmäinen ottelu odottaa reilun kolmen viikon päästä Tampereen Ratinassa.

Juuson ottelukilpailut kesällä:

18. - 19.5. Aluemestaruusmoniottelut, Tampere Ratinan stadion
8. - 9.6.  FIN-EST-SWE moniottelumaaottelu, Uppsala SWE
6. - 7.7. Moniotteluiden Eurooppa Cup, Ribeira Brava, Madeira POR
3. - 4.8. Kalevan Kisat, Lappeenranta


Miesottelijat kestävyysharjoituksessa Kyproksella. Vasemmalta Juuso, Elmo Savola, Eetu Kangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti