perjantai 11. syyskuuta 2020

Juuso toiseksi Ruotsiottelussa

Viikonlopun Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelun yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös moniottelut. Kolmiottelu kilpailtiin kolmen hengen joukkueilla naisissa ja miehissä, pisteet laskettiin yhteen moniottelumaaotteluun, joka kilpailtiin varsinaisen maaottelun ulkopuolella. Suomi vei voiton moniottelumaaottelussa pistein 24-19. 

Miesten moniottelusta muodostui tasainen kamppailu, jossa sijoitukset ratkesivat vasta päätöslajissa. Kolmiottelun lajit olivat miehillä pituus, kuula ja 400m. Ennakkosuosikkina kisaan lähti Ruotsin ykkösottelija, Dohan MM-kisoissakin mukana ollut, Fredrik Samuelsson (10-ottelu ennätys 8173p). Muut ruotsalaiset olivat kokenut arvokisakävijä Marcus Nilsson, sekä nuorempi lupaus Andreas Gustafsson. 

Suomen miehet olivat Juuson lisäksi Kalevan kisojen nelonen Petri Ihander ja läpimurtokautensa aikuisten kansalliseen kärkeen otellut Tarmo Savola. Pituushyppy alkoi suomalaisittain hyvin kun Savola hyppäsi ensimmäisellään 7,06 ja Juuso 6,90. Molemmilla pisimmät hypyt menivät kuitenkin yliastutuiksi ja ensimmäisen kierroksen tulokset jäivät voimaan. Lajivoiton vei Samuelsson tuloksella 7,10. 

Kuulantyönnöstä lajivoiton otti odotetusti hyvänä kuulamiehenä tunnettu Ruotsin Nilsson tuloksella 14,22. Juuso sai viimeisellään työnnettyä parhaansa 13,41, ollen kisan toinen. Samuelsson oli kolmas kolme senttiä Juuson takana. Tarmo Savola työnsi kuulassa uudet ennätyslukemat 12,40. 

Päätöslajiin lähdettiin Samuelssonin johdossa, toisena Nilsson ja kolmantena Juuso. Maaotteluvoittoon Juuson oli voitettava Samuelsson sekunnilla ja Nilsson puolella sekunnilla. 400 metriä lähti liikkeelle Samuelssonin komennossa aina 350 metriin asti. Juuso tuli lopun vahvasti, juoksi lajivoittoon ja sai revittyä eron viimeisillä kymmenillä metreillä puoleen sekuntiin. Juuson lajivoitto irtosi ajalla 50,32. Näin ollen Samuelsson otti maaotteluvoiton, mutta Juuson loppuveto nosti hänet Nilssonin ohi toiseksi. Hyvässä vireessä koko kesän ollut Savola juoksi ennätyksensä 50,61 päätöslajissa ja nousi lopulta maaottelun kolmanneksi. Nilsson oli loppupisteissä neljäs, Gustafsson viides ja Ihander kuudes. Samuelssonin loppupisteet olivat 2310, Juuso jäi toiseksi 28 pisteen päähän. 

Naisissa Suomen Saga Vanninen otteli maaotteluvoittoon pistein 2443, ennen Ruotsin Lovisa Karlssonia. Suomen Janette Hanski ja Laura Lepistö olivat ensimmäisessä naisten maaottelussaan kolmas ja neljäs. Ruotsin Klara Rådbo jäi pituushypyssä ilman tulosta, ja hän jäi kaikkien suomalaisten taakse. Suomen nuori joukkue otti näin suuren pistepotin ja oli osaltaan ratkaisemassa moniottelumaaottelua Suomelle. Naisten ottelun lajit olivat pituus, kuula ja 200 metrin juoksu.

Ottelu oli mielenkiintoinen ja tilanne pysyi jännittävänä loppuun asti. Lajivalikoima oli myös sopiva ja nämä kolme lajia mittaavat hyvin ottelussa vaadittavia eri ominaisuuksia. Toivottavasti moniottelu on jatkossakin osana maaottelua. Oli myös hienoa nähdä, että Ruotsistakin parhaat miehet osallistuivat maaotteluun heidän tähtiottelija Samuelssonin johdolla. Tämä toi myös hyvää kiritystä suomalaisille taistelussa maaottelupisteistä.

Maaottelu päätti Juuson kilpailukauden. Viikkoa ennen hän kävi Jämsässä hyppäämässä kauden parhaan pituustuloksensa 7,02, ja vielä muutamaa päivää ennen ottelua Jyväskylän kisoissa keihään kaikkien aikojen kakkostuloksensa 61,10. Vire loppukesästä oli hyvä ja moniottelumaaottelu oli hieno päätös kesän kilpailukaudelle. Juuso ottaa syyskuun lopun kevyemmin treenien suhteen ja uudelle kaudelle valmistautuminen alkaa tosissaan lokakuun alusta.

Juuso hyppäsi pituudessa 690 ensimmäisellään. Kuva: Anssi Mäkinen, www.anselmus.net



3 kommenttia:

  1. Mukavaa ylimenokautta ja tsemppiä tulevan kauden treeneihin sitten kun on niiden aika!

    VastaaPoista