sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Juuso avasi kauden ennätyspisteillä

Turun halliotteluissa Juuso teki ensimmäisenä päivänä hyvää jälkeä, toiseen päivään hän pääsi starttaamaan 15 pistettä ennätyssarjaansa edellä. Ensimmäinen laji, 60 metrin aidat, kulki aikaan 8,71. Aika jää hieman Juuson halliennätyksestä, mutta ennätyssarjaan nähden tässäkin lajissa tuli plussaa yhdeksän sadasosan turvin.

Seiväshyppyä Juuso on päässyt tekemään talvella aikaisempaa enemmän Jyväskylään muuton jälkeen. Tämä näkyi toisen päivän toisessa lajissa Juuson hypättyä 4.35. Halliennätyksestä tämä jää viisi senttiä, mutta tulos on parempi kuin yhdessäkään seiväskilpailussa koko viime vuonna. Myös ennätyssarjaan nähden pisteitä ropisi reilusti lisää.

Halliottelun päättävään 1000 metrin juoksuun Juuso lähti rikkomaan ennätystään 2.50,57. Kokonaistuloksissa 5300 pisteen rajan ylittämiseksi täytyisi juosta 2.48,00. Kupittaan lyhyellä halliradalla juokseminen ei ole kaikista helpointa, mutta tämä ei Juuson menoa kisassa haitannut. Vetoapua hän sai 19 vuotiaiden sarjassa juosseelta Joonas Mäkiseltä, jonka kanssa matka taittui vuorovedolla. Maaliin Juuso tuli miesten seitsenottelun voittajana ajassa 2.50,17, joka on uusi lajiennätys.

Kokonaispisteet 5280 on Juuso oma ennätys 110 pisteellä. Tulos on myös Suomen tilaston kärkitulos. Lajiennätyksiä ottelussa olivat 60 metrin sekä 1000 metrin juoksut, halliennätys tuli pituudessa ja korkeus kulki halliennätystä sivuavasti. Kaikki loputkin lajit olivat parempia kuin viime vuoden ennätyssarjassa! Kausi starttasi siis hyvin lupaavasti kohti maaliskuun alussa käytäviä moniotteluiden SM-kilpailuita. Ensi viikonloppuna Juuso jatkaa kilpailukautta Jyväskylässä, juoksemalla todennäköisesti 60 ja 200 metrin sprintit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti