sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Molemmat pojat ennätysvauhdissa

Viikkoon on mahtunut molempien poikien osalta kahdet kilpailut. 25.1. kumpikin juoksi Jyväskylässä Avoimissa Keski-Suomen hallikilpailuissa. Juuso juoksi 60 metrin aidat ja 200 metriä, Lauri kilpaili 800 metrin juoksussa. Juuson aidat kulki kauden parhaaseen aikaan 8,64. Varsinkin juoksun loppupuoli meni jo lupaavan hyvin. 200 metrillä Juuso juoksi kovan ajan 22,69, jolla irtosi erävoitto sekä kokonaiskilpailun jaettu kolmas sija Veitsiluodon Kisaveikkojen varttimaileri Antti Kokkosen kanssa. Kilpailun voitti JKU:n 400 metrin aitojen Suomen mestari Petteri Monni ajalla 22,40. Tulos on Juuson uusi halliennätys, ulkoradalla matka on taittunut kymmenyksen kovempaakin.

Lauri lähti 800 metrin juoksuun parantamaan viikko sitten juoksemaansa halliennätystä. Juoksu eteni 750 metriä Laurin komennossa, kunnes Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen kiri kisan voittoon. Laurin aika 1.58,22 on uusi halliennätys. Vauhdinjako oli hieman rauhallisempi kuin edellisessä kisassa, nyt ensimmäinen 400 metriä taittui 57 sekuntiin.

Kisaviikko jatkui viime tiistaina kun Juuso oli Pirkkahallissa Tampereella kilpailemassa 60 metrin juoksussa, sekä korkeushypyssä. Korkeushyppy ei kulkenut aivan odotusten mukaan ja tulokseksi jäi 1.81. Korkeudesta 1.86 tuloksena oli kolme pudotusta. Kilpailua hieman häiritsi se, että se käytiin 60 metrin alkuerän ja finaalijuoksun välissä, eikä valmistautuminen ollut paras mahdollinen.

60 metriä kulki jo alkuerissä uuteen ennätysaikaan 7,10. Ennätyksestä irtosi kolme sadasosaa. Finaalissa Juuson vauhti kiihtyi entisestään ja tuloksena jälleen uusi ennätys 7,09. Juuso on hallikaudella parannellut ennätyksiä jo lähes kaikilla juoksumatkoilla, mikä tietää hyvää loppuja hallikisoja sekä kesän otteluita ajatellen. Tampereella kovinta vauhtia piti Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson, joka kellotti 60 metrillä ajan 6,93.

Hyvässä kestävyyskunnossa oleva Lauri oli lauantaina vielä kilpailemassa Vaasassa kovatasoisissa Botnia Gameseissa. Ohjelmassa oli jälleen 800 metriä, johon Lauri starttasi kisojen C-erässä. Pitkä 400 metrin rata ja nopea mondopinnoite siivitti Laurin kovaan alkuvauhtiin ja ensimmäinen kierros hurjasteltiinkin alle 55 sekunnin. 700 metriin asti kaikki näytti hyvältä, mutta sitten alkoi jalka jo hieman painamaan kovan alun seurauksena. Lauri taisteli kuitenkin maaliin asti selkeänä erävoittajana uuteen ennätysaikaan 1.56,95. Myös ulkorataennätyksestä irtosi kerralla reilu sekunti. Kokonaiskilpailussa Lauri sijoittui 13. sijalle, voiton vei A-erän voittaja Etiopian Mamush Lencho ajalla 1.49,23.

Seuraavaksi radalla nähdään Juuso tulevana perjantaina. Ohjelmassa on kauden toinen ottelu kansainvälisessä moniottelukilpailussa Viron Tallinnassa. Juuso lähtee hakemaan Virosta uutta ennätyssarjaa. Kunto on nousemaan päin ja kaikki vaikuttaa olevan kunnossa seuraavaa kahden päivän rutistusta varten. Myöhemmin tällä viikolla vielä juttua Juuson Viron reissusta!