torstai 22. toukokuuta 2014

Juuso ratakierroksella kauden kotimaiseen kärkiaikaan

Pojat aloittivat kesän kilpailukauden eilen keskiviikkona Nokian Toukokuun kisoissa. Ohjelmassa molemmilla oli 100 ja 400 metriä.

Miesten 100 metriä oli kilpailuiden avauslaji. Viivalla oli yhteensä kuusi juoksijaa. Kovinta vauhtia piti Kuortaneen Kunnon pituushyppääjä Janne Etelämäki, joka juoksi pieneen vastatuuleen kovan ajan 11.16. Juuso tuli kisan toiseksi ajalla 11.19 ja Lauri oli neljäs ajalla 11.63. Molemmilla ensimmäinen kilpailu oli vielä hieman hakemista, eikä juoksu rullannut parhaaseen mahdolliseen tapaan.

Puolitoista tuntia myöhemmin pojat asettuivat uudestaan telineisiin kun 400 metriä starttasi. Myös 400 metrille lähti kuusi juoksijaa ja ennalta oli odotettavissa tasaista sekä hyvää kilpailua. Lauri aloitti kovinta vauhtia ja ajoi edellä juosseen Juuson kiinni kun tultiin 200 metriin. Tässä vaiheessa kärkitaistelussa oli myös mukana Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila. Loppusuoralle tultiinkin Vainio-Kailan johdolla, mutta loppuvahvana ratakierroksen juoksijana tunnettu Juuso kiri ohi hyvään aikaan 49,43, mikä jää vain 0,1 sekuntia Juuson ennätyksestä. Myös Vainio-Kaila alitti 50 sekunnin rajan. Lauri juoksi tasaisessa kisassa niukasti päälle 50 sekunnin aikaan 50,33 ja kilpailun kolmanneksi. Juuson aika on kesän kotimainen kärkiaika kun hän alitti toisen kymmenottelijan, Thomas Barrineaun, USA:ssa juokseman ajan 49,54.

Seuraavat kilpailut on viikonloppuna Laitilassa kun Juuso urakoi kauden ensimmäisen kymmenottelun. Juoksukunto on ainakin vahva ja Juuso lähtee heti hakemaan ennätystään ensimmäiseen otteluun. Lauri kilpailee seuraavan kerran ensi tiistaina Jyväskylässä, matkoina harvemmin kilpaillut 300m aidat ja 600 metriä.

Videot eilisistä juoksuista:

M 100m Nokia

M 400m Nokia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti