sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tilannepäivitystä!

Harjoituskausi on mennyt molempien poikien osalta hyvin ja ensimmäisiä hallikilpailuitakin ollaan jo kisattu. Alkusyksystä ja kesällä Juusoa vaivanneet vatsa-, ja kylkiongelmat ovat hieman hellittäneet eikä oireet ole enää vaikuttaneet treenaamiseen. Molemmat pojat ovat pystyneet treenaamaan talven ilman suurempia ongelmia.

Juuson kohdalla alkusyksystä panostettiin paljon juoksemiseen, koska voimaharjoittelua kylkivaiva haittasi. Hallikautta ennen päästiin tekemään hyvä jakso myös voimaharjoittelua jolloin voima-arvot paranivat. Tammikuussa pojat leireilivät 11 päivää Teneriffalla. Leirillä valmentajana mukana oli urheiluliiton kymmenottelun lajivalmentaja Mika Vakkuri. Treeniseurana leirillä oli ottelijoista Elmo Savola ja Tuomas Valle, sekä pika-aituri Valtteri Kalliokulju. Muuten harjoitukset menivät hyvin, mutta suurimmalla osalla tuli 1-2 päivän tauko harjoittelusta pienen mahataudin takia. Leirillä panostettiin paljon nopeuspuoleen ja lajitekniikoihin. Leirin harjoituksista löytyy videokooste Moniottelu-ryhmän Facebook-sivulta osoitteesta: https://www.facebook.com/Moniottelu-296889807052/?fref=ts


Laurin aitahyppyjä Teneriffalla

 

 
Laurin syksyn harjoituskausi sisälsi enemmän kestävyysharjoittelua 800 metriä varten kuin aiemmin. Voimaharjoittelusta ollaan hieman vähennetty ja juoksemista on tullut vähän enemmän. Harjoitusmäärät kokonaisuudessaan ovat laskeneet, mutta harjoitukset ovat olleet kovempia kuin ennen. Harjoittelua on piristänyt uusi treeniporukka Jyväskylän "Happoryhmä", jossa muiden alueen 800 ja 400 metrin juoksijoiden kanssa on tehty yhteisharjoituksia 1-2 kertaa viikkoon.

Ensimmäiset hallikilpailut ehdittiin kilpailemaan jo ennen Teneriffan leiriä. Juuso hyppäsi Turussa järjestetyn maajoukkueleirin yhteydessä urheiluoppilaitosten mestaruushalleissa kilpailun ulkopuolella pituuden ja seipään, sekä leirin päätteeksi 5-ottelun, joka sisälsi 60m aidat, pituuden, kuulan, seipään ja 1000 metriä. Näistä kilpailuista parasta antia oli pituushypyn 7,02, ottelun seipään 4,50 ja 1000m omalla vedolla Turun Kupittaan tiukkoihin kaarteisiin 2.55. Lisäksi ottelusarja oli muutenkin tasainen ja sillä irtosi leirikilpailun voitto. Lauri kilpaili samojen kisojen yhteydessä 60m juoksussa, jossa finaalissa tuli ennätystä sivuava aika 7,38.

Teneriffan leirin jälkeen pojat kisailivat Jyväskylä Indoor Gameseissa 2.2. Juusolla lajeina olivat pituus ja pika-aidat, sekä Laurilla 800 metriä. Juuson pika-aidat kulkivat sekä alkuerässä että finaalissa aikaan 8,44. Pituushyppykisaan Juuso tuli mukaan suoraan aitafinaalin jälkeen ja siinä tulokseksi tuli 7,03. Lauri veti 800 metrin kisaa ensimmäiset 500 metriä, mutta jäi lopulta kolmanneksi ajalla 1.58,91. Aika jää noin 0,7 sekuntia Laurin lyhyen radan ennätyksestä.

Lauri Jyväskylä Indoor Gamesin 800 metrin kärjessä kun tullaan kisan puoliväliin. Kuva: Esa Jokinen

Eilen molemmat kilpailivat Vaasan Botnia Gameseissa. Tällä kertaa vain juoksuradoilla, sillä Juuso starttasi 60 metrille ja 400 metrille. Laurilla oli jälleen ohjelmassa 800 metriä. Juuso sai 60 metrillä hyvän startin, mutta teknisesti juoksun loppupää ei vielä onnistunut. Ajaksi tuli 7,21, vierellä pidettiin kovaa vauhtia kun alkuerän voittaja Iso-Britannian Edmund Amaning kellotti 6,81. 400 metrille Juuso starttasi yhdessä 2014 vuoden SM-hallit kyseisellä matkalla voittaneen Matias Linkoahon ja viime kauden Kalevan Kisojen pronssimiehen Antti Kokkosen kanssa. Kokkonen otti erävoiton ja Juuso juoksi toiseksi kelpo ajalla 49,84 kukistamalla tiukassa loppusuorakamppailussa Linkoahon. Lauri aloitti 800 metriä jälleen tuttuun tyyliinsä kovaa ja ensimmäinen kierros tultiin Laurin johdolla 55 sekuntiin. Tällä kertaa juoksu tuli hyvin 600 metriin asti, mutta lopussa iskivät maitohapot jalkoihin. Loppuaika 1.56,87 on kuitenkin jo kaksi sekuntia parempi kuin muutama päivä aikaisemmin Jyväskylässä.

Ensi viikonloppuna kilpailukausi jatkuu molempien osalta. Juuso suuntaa Viroon kauden ensimmäiseen halliotteluun. Luvassa on kovatasoinen kansainvälinen ottelu, josta vielä lisää juttua myöhemmin tulevalla viikolla. Lauri kilpailee viikonloppuna Jyväskylässä, jolloin urakkana ovat kaikki pikamatkat 60m, 200m ja 400m.

Maisemia Teneriffan kentältä.


Treeniporukka. Takarivi oikealta Juuso, Elmo Savola, Lauri, Mika Vakkuri, Valtteri Kalliokulju ja edessä Tuomas Valle.
Happoryhmä Jyväskylä JIG-kilpailun 800 metrin neloisvoiton jälkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti