tiistai 15. maaliskuuta 2016

Juusolle ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus!

Viikonloppuna kilpailtiin hallimoniotteluiden Suomen mestaruuksista Kuortaneella. Juuso lähti tavoittelemaan nyt aikuisten mestaruutta jatkoksi kolmen vuoden mestaruusputkelle 22-vuotiaiden sarjasta. Myös Lauri oli neljän vuoden tauon jälkeen mukana ottelukilpailussa. Miehiä lähti otteluun yhdeksän.

Avauslaji 60 metriä kulki Juusolta kauden parhaaseen aikaan 7,15. Ainoana miehenä alle 7 sekunnin juoksi pika-aituri Elmo Lakka ajalla 6,95. Lauri juoksi aikaan 7,41, joka jää ennätyksestä vain 5 sadasosaa. Pituushypyssä lajivoitto jaettiin Juuson ja Otto Ylöstalon kesken kun molemmat ponkaisivat tuloksen 6,95. Lakka jatkoi myös taistelua kärkisijoista hyppäämällä 6,75 tuloksen. Lisäksi pituuden onnistuja oli Petri Lemmetyinen, joka teki nousua ottelussa hyppäämällä 6,81. Laurin takareisi kipeytyi 60 metrin juoksusta ja pituudessa tulos jäi lukemiin 6,13.

Kuulantyönnössä lajivoittaja vaihtui taas kun Eetu Kangas työnsi pisimmälle lukemiin 14,41. Juuson kuulakilpailu epäonnistui ja tulokseksi jäi vaatimaton 12,97. Lauri taas työnsi omalle tasolleen hyvin tulokseen 10,19. Lemmetyinen jatkoi hyvää otteluaan työntämällä 13,65. Korkeushypyssä Lauri aloitti matalalta, koska lajiharjoitusta ei ollut paljon alla. Rima ylittyi kuitenkin korkeus toisensa jälkeen ja lopputulokseksi tuli 5 sentillä uusi ennätys 1.70. Juuso aloitti kisan korkeudesta 1.79 ja päätyi lopulta tulokseen 1.88 ottaen lajivoiton. Korkeuden suurin yllättäjä oli kuitenkin Elmo Lakka, joka hyppäsi 1.85, tulos on 17 sentillä hänen ennätyksensä! Ensimmäisen päivän jälkeen Juuso oli kärjessä, Otto Ylöstalo toisena ja hyvän päivän otellut Lakka aivan Ylöstalon kannassa kolmantena. Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Mauri Kaattari joutui jättämään kilpailun kesken korkeushyppyyn kipeytyneen lonkankoukistajan takia.

Toinen päivä alkoi pika-aidoilla, joita hallitsi odotetusti jo ensi kesän EM-kisojen 110 metrin aitoihin valittu Lakka. Hän juoksi ajaksi 7,97, jolla irtosi ylivoimainen lajivoitto. Toinen oli Lemmetyinen 8,45, jaettu kolmas sija meni Juusolle ja Ylöstalolle ajalla 8,51. Lauri juoksi uuden ennätyksensä ajalla 9,14. Seiväshyppyyn löytyi taas uusi lajivoittaja kun Tuomas Outinen hyppäsi 4.80. Juuson seiväs kulki mukavasti tulokseen 4.50, Laurilla lajiharjoittelun vähyys näkyi ja tulokseksi jäi 3.20. Myös Lakan ottelu koki kolauksen kun seiväs jäi lukemiin 2.80. Kärkikamppailussa Ylöstalo hyppäsi 4.40 ja Lemmetyinen 4.50.

1000 metrille lähdettiin Juuson melko selvästä johtoasemasta, Ylöstalo ja Lemmetyinen olivat jo noin 100 pisteen päässä. Lauri lähti pitämään hyvää vauhtia 1000 metrille ja 600 metriä taittuikin tasaisesti 31 sekunnin kierroksia. Neljäs kierros oli hieman hitaampi, mutta viimeiselle kierrokselle irtosi vielä hyvä kiri. Loppuaika 2.40,16 on harvoin juostulla matkalla Laurin ennätys lähes 7 sekunnilla. Juuso kiri loppusuoralla ohi Ylöstalon toiseksi ajalla 2.52,32. Näin ollen Juuso varmisti ensimmäisen aikuisten SM-kullan, Ylöstalon ottaen hopean ja Lemmetyinen pronssin. Lakka oli neljäs, Outinen viides, paluun ottelukilpailuihin tehnyt Lassi Raunio kuudes ja Lauri seitsemäs jääden kuudennesta sijasta reilut 200 pistettä. Pituudessa ilman tulosta jäänyt Eetu Kangas oli kahdeksas, otellen kuitenkin loppuun asti ensimmäisen seitsenottelunsa. Juuson voittopisteet olivat kauden parhaat 5352, Laurin pisteet 4391 on ennätys yli 200 pisteellä. Kotimaisen kärkituloksen kisoissa teki Elmo Savola 22-vuotiaiden sarjassa otellen ennätyksensä 5565.

Youtube-kanavalla videot otteluiden juoksuista ja Laurin korkeusennätyksestä. Alla olevasta linkistä pääsee katsomaan ottelun päättäneen 1000 metrin juoksun:
https://www.youtube.com/watch?v=xbcO6DlplTo

SM-halliotteluiden miesten kärkikolmikko: Otto Ylöstalo, Juuso Hassi ja Petri Lemmetyinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti