sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Laurilta hyvä kauden avaus SM-maastoissa

Lauri avasi kesän kisakauden Perniön SM-maastoissa miesten 4 kilometrillä. Loppuaika 14.31,7 toi 44. sijan, sijoitus koheni viime vuotisesta 14 sijaa. Reitti oli hieman ylimittainen (n. 4200m) ja viime vuotisia Vierumäen SM-maastoja raskaampi profiililtaan. Tuolloin Lauri kellotti loppuajan 14.15,9.

Kilpailu oli Laurilta nousujohteinen ja hän napsi sijoituksia paremmaksi toisella 2 kilometrin kierroksella. Viimeisen kilometrin aikana Lauri nousi vielä 4 sijaa ylemmäksi tuloslistassa. Rata oli pääosin hiekkatietä ja sisälsi yhden pitkän laskun sekä nousun.

Miesten kilpailun voitti Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, joka otti kisoista tuplamestaruuden voittaen myös 12 kilometrin kisan. Toinen oli Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen ja kolmas Joensuun Katajan Arttu Vattulainen. Järvenpään voittoaika oli 12.08,9, kisan kärkikahdeksikko juoksi alle 13 minuutin.

Laurin kilpailukausi jatkuu 18.5. Viron Tartossa 1500 metrin kisalla ja heti seuraavana päivänä on kauden ensimmäinen 800 metriä samassa kaupungissa. Laurin päätavoite tällä kaudella on Jyväskylässä heinäkuussa järjestettävät Kalevan Kisat. Lauri on asunut Jyväskylässä jo 8 vuotta ja "kotikisoissa" tavoite on selviytyä miesten 800 metrin finaaliin.

Lauri kiri vahvasti SM-maastoissa viimeisen kilometrin kohentaen neljä sijoitusta.